“10 Yaş Altı Çocuğu Olan Annelere İdari İzin”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve orta dereceli okulları 20 Şubat 2023 Pazartesi gününe kadar tatil etmesinin ardından çocuklarına kısa süreli bakıcı bulmakta zorlanan anneleri rahatlatacak karar Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından geldi.

“10 Yaş Altı Çocuğu Olan Annelere İdari İzin”

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası aldığı karar ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlara birim amirlerince 20 Şubat tarihine kadar idari izin verilebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü adına İdari İşler Başkanı hemşerimiz Metin Kıratlı imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda “Ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle eğitim ve öğretime ara verilmiş olup kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla,  kamu kurum ve kuruluşlarındaki 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlara birim amirlerince 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilebilecektir. Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284