10 Yatakli Palyatif Bakim Merkezi Törenle Hizmete Açildi

Karaman Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende Palyatif Bakim Ünitesi açilis kurdelesini Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu birlikte kesti.

10 Yatakli Palyatif Bakim Merkezi Törenle Hizmete Açildi

Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu yaptigi konusmada palyatif bakim merkezlerinin çok anlamli ve önemli birimler oldugunu belirterek ülkemizdeki saglik tesislerinde yeni yeni açilmaya baslandigina dikkat çekti. Karaman Devlet Hastanesin de açilan bu hizmet birimiyle ülke genelinde sayili saglik tesislerinden biri oldugunun altini çizdi.
Dr. Ayhan Erenoglu törene istirak eden misafirlere Palyatif Bakim Merkezinin ne oldugu, hangi hizmetlerin hangi hastalara verilecegi hakkinda bilgi verdi:
““Sizin için artik yapilacak bir sey yok” deyip evine gönderilen, aslinda yapilacak bir seylerin hala oldugu hastalara bu birimde gösterilmekte ve bakimlariyla yakindan ilgilenilmektedir. Hastanin geçirdigi zorlu dönemlerde, agrilarini en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlari gözlemlenerek gerekli bakimlari saglanmaktadir. “ dedi.
Vali Murat Koca’da konusmasinda devletimizin dogumdan ölümüne kadar insanlarimiza hizmet verdigini, ihtiyaçlarini giderdigini ifade ederek “bugün burada açmis oldugumuz bu bakim merkezi de bunun en güzel göstergesi. Ben bu imkâni olusturan emek veren tüm saglik çalisanlarina tesekkür ediyorum. Hastalarimiza da sifalar diliyorum” seklinde konustu.
Açilis merasiminin ardindan Palyatif Bakim Merkezi gezilerek birimde görev yapan saglik ekibi ile sohbet edildi, yatan 2 hasta da yataklarinda ziyaret edildi.
Tören hazirlanan kokteylin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284