10 Yillik Damga Süresi Dolan Elektrik Sayaçlari Degistirilecek

Meram Elektrik Dagitim Anonim Sirketi 3516 Sayili Ölçüler ve Ayar Kanunu dogrultusunda 10 yillik damga süresini doldurmus abone sayaçlarinin degistirilmesi çalismalarinin basladigini bildirdi.

10 Yillik Damga Süresi Dolan Elektrik Sayaçlari Degistirilecek
MEDAS Isletme Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre “10 yillik damga süresi dolan sayaçlar Ölçüler ve Ayar Kanunu, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeligi ve Müsteri Hizmetleri Yönetmeligi hükümlerine göre yaptirmakta veya elektronik (akilli) sayaçlar ile degistirmektedir. Bu kapsamda siz degerli müsterilerimize üç farkli seçenek sunmaktayiz. Bunlar Mevcut sayacin yerine MEDAS tarafindan temin edilen elektronik (akilli) sayacin takilmasi, Müsterinin mevzuata uygun sayaci kendisinin temin etmesi ve MEDAS tarafindan yerine takilmasi ve Mevcut sayacin TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca yetkilendirilmis Ölçü Ayar Istasyonu tarafindan periyodik muayenesinin yapilip MEDAS tarafindan tekrar yerine takilmasidir. Bu seçeneklerden bir tanesini belirleyen müsterilerimiz MEDAS’a yazili olarak bildirimde bulunmalari gerekiyor” dendi.
Eski sayaçlarin elektronik sayaçla degistirilecegi de belirtilen açiklamada elektronik monofaze sayacin 45, elektronik trifaze sayacin ise 88 TL montaj bedeli bulundugu, periyodik bakimlarinin ise monofaze sayaç için 65, infaze aktif sayaç için 69, trifaze reaktif sayaç içinse 73 TL oldugu belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284