100 Bin Bag-Kur`luya Büyük Müjde!

Prim borcu bulundugu için, yakinlari saglik hizmeti alamayan Bag-Kur`lularin ödemesi gereken borçlar silindi. Bu kapsamda 100 binin üzerinde kisinin borcu bulundugu ögrenildi.

100 Bin Bag-Kur`luya Büyük Müjde!

Geçen hafta Meclis'ten geçen düzenleme ile bu kapsamdakilerin borcu affedilerek devlet milyonlarca liralik alacagindan vazgeçti. Özellikle esnaf ve çiftçi olarak çalisan Bag-Kurlular bulunuyor.
Bag-Kur'da 60 gün ve daha fazla prim borcu bulunanlar saglik hizmeti alamiyor. Bu nedenle bu kisiler sigortasi olan es veya anne-baba gibi yakinlari üzerinden saglik hizmeti aldi.
Ancak kendi sigortali bulundugu için kanunen baskalari üzerinden saglik hizmeti almamalari gerekiyor. Uygulamada ise yüz binlerce kisi bu sekilde saglik hizmeti aldi.
BORÇLARI ÖDEMEYECEKLER
SGK da bu durumda olanlari tespit ederek borç çikardi. Ancak çikarilan afla prim borcu oldugu için es, anne veya babasinin üzerinden saglik hizmeti alanlar, kendilerine çikarilan borçlari ödemeyecekler.
Öte yandan devlet, yillardir alamadigi sosyal güvenlik destek primlerinin (SGDP) pesine düstü. Meclis'ten geçen ve yaklasik 600 bin kisinin borcunu yapilandiran düzenleme ile 1,5 milyar lira prim tahsilati hedefleniyor.
Kaynak: Haber365
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284