100 Liraya Kasko Dönemi

Araç sahipleri artik cebindeki paraya uygun kasko paketlerinden birini seçip arabasini sigortalayabilecek.

100 Liraya Kasko Dönemi

Kaskolardaki fahis fiyatlardan sikilan vatandaslari sevindirecek düzenleme yapildi. Yeni sistemle birlikte 100 liraya bile kasko yaptirmak mümkün olacak ve araç sahipleri düzenlenen kasko paketlerinden diledigini seçebilecek.
Star'in haberine göre araç sahipleri nisanda baslayacak yeni dönemde 4 çesit kasko imkanina kavusacak. En alt kademedeki dar kaskonun bedeli 100 liradan basliyor. Bu kaskoyu yaptiran tampon tamiri, kaporta çizikleri gibi hasarlari ücretsiz yaptirabilecek.
1 NISAN’DAN ITIBAREN ‘KAZA YAPMAM’ DIYENE GÖRE DE KASKO VAR
Türkiye'de yaklasik 17 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni kasko sisteminde, 100 liralik dar kapsamli kaskonun ne tür hasarlari karsilayacagi netlesti. Buna göre, dar kasko, aracin ‘yanma, çalinma, grev, lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve su baskini’ nedeniyle ugrayacagi zararlari karsilayacak.
Ayni kasko çerçevesinde, araç sahiplerine 7 maddelik bir de hasar onarim imkani saglanacak. Söz konusu hasar imkanlari arasinda ise tamponlarda ve araç kaportasinda meydana gelen küçük çiziklerin boyanmasi, tamponlarin tamir edilmesi ve küçük çaptaki boyama islemleri yer aliyor.
1 NISAN'DAN ITIBAREN BASLIYOR
Yeni dönemde, dar kasko, kasko, genisletilmis kasko ve tam kasko uygulanacak. En alt kademede bulunan dar kaskonun bedelinin ise 100 liradan baslamasi planlaniyor. Birçok sirketin ise 1 Nisan’da yürürlüge girecek olan yeni kasko sistemine yönelik yeni kasko paketleri hazirladiklari bildirildi.
Buna göre, araç sahiplerinin en çok merak ettigi kasko sinifi olan dar kasko sistemi, daha çok ‘Ben trafige fazla çikmam. Çiksam da dikkatli kullanirim’ diyen araç sahiplerine hitap edecek. Sigortacilik yetkilileri ise dar sigortanin hedef kitlesinde, eski model araçlar ile kamyonet cinsi tasitlarin olacagini kaydettiler. Bugün, bir tampon tamirinin en az 100 lira oldugunu hatirlatan sigorta sirketi temsilcileri, dar kasko ile milyonlarca aracin tamir masraflarindan kurtulacagini kaydetti.
100 liralik kasko ile neler yapilabilecek?
-Boya hasarli kaporta göçük düzeltme: 10 cm çapa kadar boya ve hasar düzeltme.
-Boya tamiri: 30 cm kadar, meydana gelen çizik ve siyriklarin kapatilmasi.
-Kaporta göçük düzeltme: Boyanin zarar görmedigi durumlarda kaportanin düzeltilmesi.
-Iç döseme tamiri: Kumas, hali, deri, plastik cinsi iç dösemelerde meydana gelen küçük hasarlarin giderilmesi.
-Leke çikarma: Iç dösemelerde meydana gelen lekelerin çikarilmasi.
-Ön cam tamiri: Ön camda olusan 10 cm’ye kadar kirik ve çiziklerin giderilmesi.
-Plastik tampon tamiri: Plastik ön ve arka tamponlarin hafif ve orta siddetli darbeler sonucu ugrayacagi hasarlarin giderilmesi.
Internethaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284