12 Yasindaki Muhammet`in Organlari 6 Kisiye Umut Oldu

Karaman’da elma agacindan düsmesi sonucu beyin ölümü gerçeklesen 12 yasindaki Muhammet`in organlari, Istanbul, Antalya, Izmir ve Konya`da 6 hastaya nakledilecek.

12 Yasindaki Muhammet`in Organlari 6 Kisiye Umut Oldu

Olay, 8 Ekim'de Karaman merkeze bagli Akçasehir beldesinde meydana gelmisti. Elma toplamak için çiktigi agaçtan kafasi üzerine yere düsen 12 yasindaki Muhammet Düzgüner, agir yaralandi. Ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldirilan 12 yasindaki Muhammet yogun bakima alindi. Doktorlarin 15 gün boyunca kurtarmak için mücadele verdigi Muhammet'in beyin ölümü dün aksam saatlerinde gerçeklesti. Doktorlarla görüsen aile, çocuklarinin organlarini bagisladi. Istanbul ve Konya'dan gelen ekip tarafindan hastanede yapilan 4 saatlik operasyonla 12 yasindaki Muhammet'in kalbi, karacigeri, böbrekleri ve kornealari alindi. Muhammet'in kalbi ve karacigeri Karaman'dan ambulansla Konya'ya getirildi. Konya Havaalanindan kalkan Saglik Bakanligina ait ambulans uçak, kalbin Izmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesine zamaninda ulasmasini sagladi. Kalbi Izmir'e birakan uçak karacigeri de Istanbul'a götürdü. iki böbrek, ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'ne, kornealar ise ambulansla Konya Numune Hastanesinde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Organlar gönderilirken Karaman ve Konya Il Emniyet Müdürlügü'ne bagli trafik ekipleri de bir aksilik yasanmamasi eskortluk yaparak nakile yardimci oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284