15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ve Türk milletinin destansı direnişini konu alan 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı

Türk halkının 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlıkla dünya tarihine adını yazdırdığı “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi işbirliği ile organize edilen etkinliklerin ikinci gününde 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açıldı. Hatuniye Medresesi’ndeki sergisinin açılış törenine; Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Jandarma Komutanı Alb. İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk halkının meydanlara inerek vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkmasının birinci yıl dönümüne girildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “15 Temmuz’da ülke olarak büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Ne kaybedebileceğimizi ve neler kazandığımızı hatırlatmak, yaşanan bu olayları zihinlerde canlı tutmak gerekiyor. Gerçekten 27 gün boyunca süren nöbetler sırasında ve sonrasında da açığa çıktı ki yaşadığımız bu hadise; basit bir kalkışmanın çok ötesinde, ülkemiz için bir işgal etme projesiydi. Biliyoruz ki, çok büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Allah milletimize bir daha böyle büyük imtihanlar yaşatmasın. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananların objektiflere yansıdığı o karanlık geceyi resmeden fotoğraf sergisini gezerek incelemelerde bulunan Vali Meral,Türk Milletinin bağımsızlığına ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bu alçak saldırının vatandaşlarımızın canı ve kanı pahasına geri püskürtüldüğünü belirterek; “Bu yolda şehit verdiğimiz 249 vatan evladına Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraf karelerinden oluşan sergide 115 fotoğraf sergileniyor. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284