15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın Anıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma töreni, 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın Anıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Karamanlı Muhammed Yalçın’da mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Programa Vali Fahri Meral, Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak şehit Muhammed Yalçın’ın Kazımkarabekir ilçesinde bulunan ailesi ziyaret edildi. Ziyarette Vali Meral, anne Safa Yalçın’a Kur’an-ı Kerim armağan etti. Ardından Kur’an-ı Kerim okunurak 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Daha sonra şehit Muhammed Yalçın’ın Kazımkarabekir Şehitliğinde bulunan mezarı ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Burada anne Safa Yalçın gözyaşlarına boğularak baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Safa Yalçın’ı Askerlik Şube Başkanı Yurdakul Kazım Türkmen, “Başınız sağ olsun. O hainler size olduğu kadar bize de hainlik ettiler. O yüzden çok fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah sabır versin” sözleriyle teselli etmeye çalıştı.

Baba Selahattin Yalçın da vatan, millet, bayrak için herkesin şehit olmaya hazır olduğunu söyleyerek, “Bir senede oğlumun anılmadığı bir gün olmadı. Ben mutluyum. Şu anda da devletimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, komutanlarımız taziyelerini iletti. Oğlumun kabrini ziyaret ettik. 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin' deniliyor. Evlat acısı zor. En büyük acılardan birini tadıyorum. Vatan, millet, bayrak ortak değerlerimiz. Hepimiz bu uğurda şehit olmaya hazırız. Peygamber efendimiz zamanından bu yana devam etti. Mahşere kadar da devam edecek. Şehit verdim, acılıyım ama bir o kadar da neşeliyim, gururluyum” dedi.

Kazımkarabekir’deki törenin ardından Karaman Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon ve Polis şehitliği ziyaret edildi. Aktekke Camisinde de 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Etkinlikler kapsamında bugün ise saat 21.15’de Hatuniye Medresesinde 15 Temmuz Temalı resim sergisinin açılışı yapılacak.

14 Temmuz Cuma günüyse saat 12.00’de şehitlerimiz için okutulan Hatm-i şeriflerin hatim duaları yapılacak.

Saat 19.00’da ise Polisevi’nde şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve aileleri onuruna yemek verilecek.

15 Temmuz Cumartesi günüyse saat 20.00’de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında buluşma gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ve şiirlerin okunmasının ardından saat 22.30’da Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak.

Meydana halkın duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri 15 Temmuz Anı Defteri konulacak.

16 Temmuz Pazar günü ilimizdeki tüm camilerde saat 00.13’de sela okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Selanın okunması ile birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Demokrasi Nöbeti başlayacak. İlimizde Demokrasi Nöbetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği süre boyunca devam edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284