16 Yasinda Görme Engelli Judocu Engel Tanimiyor

Karaman`da, iki yil önce basladigi judo sporunda iki kez Türkiye Sampiyonu olan 16 yasindaki albino hastasi görme engelli Cahide Eke, diger görme engellilere örnek oluyor.

16 Yasinda Görme Engelli Judocu Engel Tanimiyor
Karaman’da, judo sporu yapan görme engelli Cahide Eke, Türkiye Görme Engelliler Judo Sampiyonasi Ümit Bayanlar kategorisinde 44 kiloda Türkiye Sampiyonu oldu. 28-29 Subat 2016 tarihleri arasinda Ankara Altinpark Akarsu Spor Salonunda düzenlenen sampiyonaya, yildizlar, gençler, ümitler, büyükler ve takimlar kategorilerinde 83 kulüpten 165 sporcu katildi.
Karaman’i, bu zorlu sampiyonada milli takim judo antrenörü Ahmet Ömre Türe esliginde basarili sporcu Cahide Eke temsil etti. Zorlu ve bir o kadar çekismeli geçen karsilasma sonunda rakipleri yenen basarili judocu kariyerine yeni bir basari daha ekleyerek Türkiye Görme Engelliler Judo Sampiyonasi Ümit Bayanlar kategorisinde 44 kiloda Türkiye Sampiyonu olma basarisi gösterdi.
"JUDOYU HERKESE TAVSIYE EDIYORUM’’
Judoya iki yil önce baslayan ve albino hastasi olan 16 yasindaki Cahide Eke, azmi ve basarilari ile görme engellilere örnek oluyor. Tesadüfen okulunda antrenörü tarafindan kesfedilen genç kiz, normal arkadaslariyla çalisarak bütün engellerini unutuyor. Cahide Eke severek yaptigi judo sporunu diger görme engellilere de tavsiye ediyor.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki Judo Salonunda çalismalarini sürdüren Cahide Eke, “Judoya iki yil önce bir antrenörüm sayesinde basladim. Iki yil üst üste Türkiye Sampiyonu oldum. Hedefim 2020’deki olimpiyatlar. Judoyu severek yapiyorum. Normal arkadaslarla çalistigim için ilk basta zorlanmistim. Sonra kendimi daha çok gelistirdim. Simdi hiç zorluk yasamiyorum. Antrenmanlari severek yapiyorum. Judo benim hayatima disiplin katti. Judodan önce siradan bir hayatim vardi. Judoya basladiktan sonra çevrem genisledi. Ailem destekledi. Judoyu herkese tavsiye ediyorum. Görme engelli olanlarin çekinmelerine gerek yok. Normal arkadaslarimla çalistigim için çok mutluyum” dedi.
"MILLI TAKIM 2020’NIN ADAY KADROSUNA DAHIL EDILDI’’
Judo Antrenörü Ahmet Türe, Cahide'yi iki yil önce judoya yönlendirdiklerini belirterek söyle konustu:
"Kendisi albino hastasidir. Albino hastalarinin görme engellilerin B3 statüsünde basladigini bildigimiz için, ‘Cahide kizimiz bu sporu yapabilir mi’ diye denedik. Oda bizim çalismalarimiza devamli geldi. Arkasindan ilk sene ümitler kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldu. Bu yil Ankara’da yapilan Türkiye Sampiyonasinda Türkiye Sampiyonu oldu. Ayrica orada 2020’nin aday kadrosu belirleniyordu. Milli takim hocalari tarafindan yapilan seçmelerde Cahide’nin gösterdigi performanstan etkilendikleri için, 2020’nin aday kadrosuna dahil edildigi söylendi bize. Kismetse Nisan ayinin ilk haftasinda görme engellilerin takim kampiyla milli serüvenine baslayacak. Hedefimiz 2020 Paralimpik Oyunlarinda ülkemize, ilimize bir madalya kazandirmak. Bu yönde çalismalarimiz devam ediyor. Ayrica normal sporcularimizla da yarisiyor. Diger arkadaslari arasinda tek görme engelli olan Cahide kizimiz. Ama hiçbir zorluk çekmiyor. Kendisi arkadaslari tarafindan sevilen, antrenmanlarda devamli aranan birisi. Çabuk adapte oldugu için, gayet iyi durumda gidiyoruz su an için.”
"SPORCUMUZ DIGER SPORCULARA ÖRNEK OLUYOR’’
Görme Engelliler Türkiye Sampiyonasinda Cahide Eke’nin Türkiye Sampiyonu olarak diger arkadaslarina da örnek oldugunu aktaran Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,
“Cahide’den, Balkanlar'da, Avrupa’da ve dünyadan derece bekliyoruz. 2020 hazirlik kampina da, federasyon tarafindan davet edilmistir. 2020 Olimpiyatlarina da gidecegine inaniyorum. Su an güç olarak teknik olarak hedefine ulasmis durumda. Çünkü en son yapilan sampiyonada da rakiplerinin hepsini yenerek 1’nci olmustur. Biz inaniyoruz ki bundan sonraki, yapilacak olan Türkiye Sampiyonasi olsun diger turnuvalar olsun, milli takimda Türkiye’yi temsil edecegine inaniyoruz. Cahide’nin yanina yeni sporcular da ekleyerek, alt yapimizi güçlendirmeye çalisiyoruz. Bu tür sporcular, ayni durumdaki sporculara örnek olmaktadir. Biz bunlari diger branslarda da gördük. Isitme engelliler de olsun, engelli yüzücülerde olsun ayni sekilde Cahide de, kendini Karaman’da hatta Türkiye’de ispatlamis bir sporcumuz. Burada durumu ayni sekilde olan diger sporcularimiza ya da ailelere örnek olacak bir seviyede. Insallah biz de kadromuzu genisleterek çalismalarimiza devam edecegiz.”
 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284