16 Yaşındaki Otizmli Ömer’in Gazete Sevgisi

İstanbul’da yaşayan ve 2,5 yaşında kendi kendine okumayı öğrenen otizmli Ömer’in gazete okuma sevgisi ilgi çekiyor.

16 Yaşındaki Otizmli Ömer’in Gazete Sevgisi

Küçük yaşlarda başlayan okuma sevgisi ile Ömer bugüne kadar aldığı ve evine giren ulusal ve yerel gazeteleri tek tek okuyor, onlarla vakit geçiriyor ve daha sonra büyük bir özenle gazeteleri arşivliyor. Ömer gazetelere duyduğu ilgi ve okuma sevgisi nedeniyle tüm illeri arayarak illerde yayın hayatını sürdüren yerel gazetelerden istiyor. 
Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek okuluna giden ve aynı zamanda hafta sonları da ANOSEM Yaşam ve Spor Kulübü’nde sporla uğraşan Ömer’in bu konudaki en büyük destekçisi ise ablası Özlem.
Abla Özlem Yalçın, Ömer’in 2,5 yaşında kendi kendine okumaya öğrendiğini belirterek ulusal gazetelerden her gün evlerine 5- 10 ulusal gazetenin girdiğini, ancak daha sonra gazete sevgisinin boyut değiştirdiğini ve Ömer’in kısa bir zaman sonra illerde yayımlanan yerel gazetelere de ilgi duymaya başladığını söyledi. Valiliklere ve Belediye başkanlıklarına durumu anlattıklarını ve yerel gazetelere ulaşabilmelerinde kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini ifade eden abla Yalçın, iletişime geçtikleri birim ve kurumlardan da gerekli desteği aldıklarını söyledi.
Yerel gazeteler kendilerine ulaştığında Ömer’in ayrıca mutlu olduğunu dile getiren abla Yalçın öyle ki gazeteler ellerine ulaştığında Ömer’in gazeteleri büyük bir itinayla açtığını ve saatlerce gazetelerle vakit geçirdiğini ve daha sonra arşivlediğini söyledi. Sahip olduğu gazetelerin Ömer’i dünyası olduğunu ifade eden abla Yalçın, Ömer’in dört tane koca kutusu olduğunu ve sahip olduğu bütün gazeteleri bu kutularda sakladığını belirtti. Bugüne kadar, kıyafetleri ya da herhangi bir oyuncağının sahip olduğu gazeteler kadar Ömer’i mutlu etmediğinin altını çizen abla Yalçın, Ömer’in en büyük üzüntüsünün ise yerel gazetelerin kapanması ya da varlığını internet üzerinden sürdürmeye devam etmesi olduğunu söyledi.
Ömer’in Kuşe kâğıda dokunmayı ve gazete yapraklarını dokunarak hissetmeyi çok sevdiğini söyleyen abla Yalçın, Ömer’in şu an ki en büyük mutluluğu gazetelerle vakit geçirmek. Sahip olduğu gazeteleri onun dünyasını oluşturuyor. En büyük arzusu ise tüm ülkemizde yayın hayatını sürdüren yerel gazetelere sahip olmak diye konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284