1.7 Milyon Taseron Isçiye Müjde

Taseron isçilerin, asil isçilerin sahip oldugu tüm haklardan yararlanmasi imkani getiriliyor.

1.7 Milyon Taseron Isçiye Müjde

Yaklasik 1.7 milyon taseron isçisinin merakla bekledigi alt isverenlere iliskin yasa tasari taslagi Bakanlar Kurulu'nda görüsülerek kabul edildi.
ÇALISMALAR NISAN AYINDA TAMAMLANACAK
Basbakan Erdogan'in talimati ile sosyal taraflarla tartisilarak taslaga son sekli verilecek. Star gazetesinden Hüseyin Özay'in haberine göre çalismalarin ise nisan ayi içinde tamamlanmasi öngörülüyor.
MAAS VE KIDEM TAZMINATI
Buna göre, taseronluk sisteminde en büyük sorunlardan birisi olarak görülen isçilerin maaslarinin zamaninda ödenmesi ve kidem tazminati haklarinin korunmasi konusunda iki ayri düzenleme yapilacak. Düzenleme ile maaslarin düzenli olarak ödenmesinden, üst isveren sorumlu olacak. Üst isveren, taseron isçilerin maaslarini gerekirse, sirketlerin hak edislerinden keserek dogrudan ödeme yapacak. Kidem tazminatlarinin ödenmesinde de üst isveren sorumlu olacak.
AYNI HAKLARA SAHIP OLACAKLAR
Kamu kurumlarinda ise kidem tazminatlari taseron isçilerinin çalistigi en son kurum tarafindan ödenecek. Ayrica yillik, hastalik, dogum ölüm izinlerinin tamami da taseron isçiler için geçerli olacak. Bunun yaninda, taseron isçiler de diger isçilerin zamlarindan yararlanacak. Taseron isçiler de toplu sözlesmelerde elde edilen özlük hakki düzenlemelerinden faydalanacaklar.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284