18 Bin Isçiye Kadro Geliyor!

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in kadro sözü verdigi sözlesmeli personele müjdeli haber geldi. Bakan Çelik kadro için tarihte verdi.

18 Bin Isçiye Kadro Geliyor!

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'nda ilk etapta 18 bin belediye isçisinin alinacagi mesajini verdi.
BASBAKAN ERDOGAN TALIMAT VERMISTI
Çelik, taseron isçilerle ilgili bir süredir yürütülen çalismayi ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in talimati ile baslayan yerel yönetimlerde sözlesmeli çalisan personelin memur kadrosuna geçirilmesi çalismasini 2013 yili içerisinde tamamlayacaklarini dile getirmisti.
18 BIN SÖZLESMELI KADROYA ALINACAK
Belediyelerde son rakamlara göre 17 bin 800-18 bin sözlesmeli personel bulunduguna dikkat çeken Çelik, bu sayinin 30 Haziran'a kadar kadroya alinacagini sözlerine ekledi.
EN GEÇ 30 HAZIRAN'DA KADRO VERILECEK
Sözlesmelilerin en geç 30 Haziran'a kadar kadroya geçirilmesi bekleniyor. Son iki ayda 5 binden fazla kisi sözlesmeli olarak ise baslarken belediyelerde çalisan 18 bin sözlesmeli personel sayisi 23 bine çikmis durumda.
TARIH SINIRI GETIRILECEK
Bazi belediyelerin “nasil olsa kadroya alinacak” düsüncesiyle sözlesmeli personel alimina hiz verdigi ortaya çikti. Son iki ayda 5 bine yakin kisinin sözlesmeli olarak ise basladigi belirlendi. Çalisma Bakanligi, istismarlari süre siniri formülüyle önleyecek.. Bakanlik, 4 Haziran 2011 trihini sinir olarak kabul edecek.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284