18 Isçiye Mezar Olan Maden Sessizlige Büründü

Karaman’in Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskini sonucu 18 isçinin hayatini kaybettigi maden ocaginda ekiplerin ayrilmasinin ardindan sessizlik hakim oldu.

18 Isçiye Mezar Olan Maden Sessizlige Büründü

Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesine bagli Pamuklu köyü Cenne mevkisinde 28 Ekim’de eski bir maden ocaginda biriken sularin isçilerin bulundugu bölümü basmasi nedeniyle 18 isçi yerin yüzlerce metre altinda mahsur kalmisti. Mahsur kalan 18 isçinin tamaminin cansiz bedenine 39 gün sonra ulasilmis ve yapilan kimlik tespitlerinin ardindan isçiler gözyaslari arasinda topraga verilmisti. Maden ocaginda arama kurtarma çalismalarina katilan ekipler madenden ayrilirken, haftalardir hareketli olan bölge bir anda sessizlige büründü. Ermenek Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri ise güvenlik amaciyla bekleyisini sürdürüyor. Jandarmanin cumhuriyet savciliginca sorusturma tamamlanincaya kadar sahada kalacagi ögrenildi.
Öte yandan, arama-kurtarma çalismalari sonrasinda yeralti sularinin madene dolmaya basladigi, toplanan suyun yine maden isçileri tarafindan çekilecegi ögrenildi. Bölgede yasayan bazi vatandaslarin ise madenden çikarilan hafriyatin döküldügü alana gelerek, çikan kömür ve tahkimat tahtalarini kisin yakmak için topladigi görüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284