1.Ulusal Kirsal Turizm Sempozyumu Sona Erdi

Türkiye’de ilk defa Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Kirsal Turizm Sempozyumunun Degerlendirme Toplantisi gerçeklestirildi. Türkiye’deki 52 farkli üniversiteden gelen 110 katilimcinin sundugu 81 sunumun yani sira farkli kurumlarin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri de sempozyuma büyük ilgi gösterdiler.

1.Ulusal Kirsal Turizm Sempozyumu Sona Erdi

TUBITAK, Karaman Valiligi, Karaman Belediye Baskanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Kirsal Turizm Dernegi, Karaman Bilim ve Arastirma Dernegi’nin destekleri ve katkilariyla yapilan sempozyumun önümüzdeki yillarda da çalistaylar seklinde kamu kurum ve kuruluslarinin da isbirligi ile yapilmasi planlaniyor.
Sempozyumda iki gün boyunca edindigi izlenimleri paylasan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Kemal Esengün, Bilim Kurulunun arastirma konularini titizlikle incelediklerini, kirsal turizmin her alanina farkli açilardan bakilmasinin sempozyumun önemli bir kazanimi olduguna vurgu yapti ve bildiri sahiplerine tesekkür etti. Sempozyumun basarili geçmesinin, degerli arastirmacilarin yaptiklari arastirmalar ile gerçeklestigini belirtti.
Prof. Dr. Kemal Esengün, sempozyumda sunulan bildirilerin yayinlanacagi müjdesini de verdi. Uluslar arasi yayinlanan Journal of Alternative Perspectives in Human Sciences isimli hakemli dergide ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi’nde bildirilerin yayinlanacagini ve bunun da akademisyenler açisindan çalismalarina deger katacagini belirtti.
Sempozyumun Degerlendirme Toplantisinda fikra ile baslayan keyifli bir söylesi gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Önemli bir konu olan kirsal turizm ile ilgili Türkiye’de ilk sempozyumu tamamlamanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Yapilan her organizasyonda oldugu gibi sempozyumda da eksik yönlerimiz olabilir, ancak katilimcilardan gelen geri bildirimlerde çok verimli ve yararli bir toplanti oldugunun belirtilmesi, bize mutluluk vermistir. Sempozyumun yapilmasina katki saglayan tüm kurum ve kuruluslara, akademik ve idari personelimize ve bu sempozyumu anlamli kilan tüm katilimcilara üniversitem ve sahsim adina tesekkür ederim” dedi.
Sempozyumda oturumlar, üniversite yerleskesinde yer alan Piri Reis Salonu ile Karamanoglu Mehmet Bey Salonunda gerçeklestirildi. Sempozyum süresince 15 ayri oturum yapildi. Oturumlar saat 09.00 ile 19.00 arasinda sürdürüldü. Sempozyuma yurt genelinden çok sayida üniversiteden akademik, idari personel, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile çok sayida lisans ve doktora ögrencisi katildi.
Sempozyum süresince, kirsal turizme kavramsal yaklasim, kirsal turizmin önemi ve etkileri, kirsal turizm ve kirsal kalkinma iliskisi, kirsal turizmle bütünlesen turizm türleri (ekoturizm, agroturizm, agroekoturizm, çiftlik turizmi, kültürel turizm, macera turizmi, doga turizmi, inanç turizmi vb), dünyada ve Türkiye’de kirsal turizm örgütlenmesi ve yönetimi, turizm isletmeciligi ve pazarlamasi, kirsal turizm politikasi, ilgili yasalar, plan, program ve projeler, kirsal turizmin basarili örnekleri ve Türkiye’nin kirsal turizm potansiyeli gibi konular ele alindi.
Bu kongreden sonra bilim dünyasinin gelecegine yönelik umutlarinin pekistiginin belirtildigi Sempozyum Degerlendirme Toplantisinda; arastirma ve gelistirme çalismalarinin yapilmasi, kirsal turizm ile ilgili projelerin desteklenmesi, kirsal turizme yönelik bir yönergenin hazirlanmasi yönünde öneriler de sunuldu.
Ayrica, sempozyum sonunda hazirlanan sonuç bildirgesinde tüm katilimcilarin önerdikleri konulara yer verilirken, kapanis oturumunda Sempozyumun ne kadar araliklarla ve nerede yapilacagina dair katilimcilarla görüs alisverisi yapildi. Programlarin ardindan Sempozyuma katilan konuklara, Karaman Kalesi’nde keyifli bir aksam yemegi sunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284