2. Anadolu Medya Ödülleri Basın toplantısı ile açıklandı

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından verilen Anadolu Medya Ödülleri Düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

2. Anadolu Medya Ödülleri Basın toplantısı ile açıklandı
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın açıkladığı sonuçlara göre yılın televizyonu TRT seçilirken Yılın Haber kanalı NTV oldu.
15 Temmuz Şehitleri anısına verilecek ödüller Anadolu yayıncılar derneği Başkanı Sinan Burhan Tarafından açıklandı.
2. Anadolu Medya ödülüne layık görülen isimlerin Anadolu Medyası tarafından belirlendiğini açıklayan Burhan Bu sene 15 Temmuz sürecinde milli iradeye sahip çıkan demokrasi ve milli iradeden yana olan yayın kuruluşları ve kişiler göz önünde bulundurularak ödüllerin verildiğini açıkladı.
Sinan Burhan Yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
17 25 Aralık sürecinde de Anadolu medyasının Cumhurbaşkanının ve milli iradenin yanında yer alarak yayınlar yaptığını, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek desteklerini ifade ettiklerini açıklayan Burhan şöyle devam etti.
17-25 Aralık sonrasında Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ve FETÖ'yle mücadeleye tam destek verdiklerini söyleyen Sinan Burhan "O gece 142 tv kanalımızla Anadolu Yayıncılar Derneği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdik. 15 Temmuz darbe süreci sonrasında da üyemiz olan televizyon kanalları ve radyolarla o gece insanları sokağa çıkardık ve darbeye karşı yayın yaptık. FETÖ ye destek olan kurum kuruluşlar içimizde barınamaz" dedi.
AYD Başkanı Burhan 15 Temmuz Sürecinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Anadolu Medyasının canlı yayınlar yaparak meydanlarda nöbet tuttuğunu, 30 gün boyunca darbeye karşı yaptığı canlı yayınlarla Milli İradenin ve Demokrasinin yanında yer aldıklarını söyledi.
Burhan, 15 Temmuz akşamı Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın kendisini arayarak Fetö tarafından darbe kalkışması olduğunu ve Anadolu Medyasını Yayınlar yapması konusunda bilgilendirdiğini söyleyerek harekete geçtiklerini belirtti. 
Sinan Burhan, Özellikle Doğu ve Güney Doğu’da yayın hayatını sürdüren radyo, televizyon ve gazetelerin büyük bir baskı altında olduğunu söyledi. Yaşanan terör olayları nedeni ile baskı altında olan yayın kuruluşlarına hükümetimizin, Başbakanımız Sayın Yıldırım’ın desteğini beklediklerini ifade etti.
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ödüle layık görülen kişi ve kuruluşlara hayırlı olmasını diliyoruz diyerek, 2. Anadolu medya Ödülleri’ni açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284