2 Milyon Amatör Sporcu Saglik Güvencesine Kavustu

Gençlik ve Spor Bakanligi, 2 milyon amatör sporcuyu saglik güvencesine kavusturacak tarihi bir adim atti.

2 Milyon Amatör Sporcu Saglik Güvencesine Kavustu

Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu ile 2 milyon 8 bin 413 amatör sporcuyu sosyal güvenlik semsiyesi altina alan ve saglik hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasini saglayacak protokolü imzaladi.
Saglik Bakanliginda protokol imza törenine Saglik Bakan Yardimcisi Agah Kafkas, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Amatör Sporcular Konfederasyonu Baskani Ali Düsmez de katildi.
2 milyondan fazla amatör sporcuyu yakindan ilgilendiren protokolün imzalanmasi ile birlikte özellikle amatör futbol sahalarinda top kostururken sakatlanan ve yararlanan 250 bin amatör futbolcu saglik güvencesine kavusmus oldu.
Bakan Kiliç: Tarihi bir adim attik
Protokol imza töreninde konusan Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, Türk sporu adina tarihi bir adim attiklarini ifade ederken, "Spor camiasinda bir hayli ses getirecek, özellikle amatör sporculari yakindan ilgilendiren sakin bir imza merasimi gerçeklestirdik. Türk sporu adina, özellikle amatör spor hayati atina tarihi bir imza attik. Bu protokol uygulamaya geçtiginde ortaya çikacak neticeler buradaki imzayi uzun süre hafizalarda tutacaktir. 2 milyona askin faal amatör sporcumuz atilan bu imzalar sayesinde ve normal kamu saglik sisteminin disina çikmaksizin saglik hizmetlerinden istifade etmeye devam edecekler. Bu imzalar hem kendileri açisinda hem onlarin spor ve saglik yasamlarini düsünen aileleri açisindan devrim niteliginde bir hamle olmus oldu. Ayni zamanda uzun süreli olarak spor hayatlarina devam etme arzulari üzerinde de ciddi bir tesir meydana getirecektir" dedi.
Bakan Kiliç, atilan imzalarin hükümetin amatör spora verdigi önemin göstergesi oldugunu ifade ederken, amatör sporcularin saglik güvencesine kavusmasinin spora olan ilgiyi de artiracagini dile getirdi. Bakan Kiliç, "Bu imzalarin hayirli neticelerini Türk sporu almaya devam ettikçe ulusal ve uluslararasi müsabakalarda olimpiyat ve paralimpik oyunlarinda, özellikle de Istanbul 2020 Oyunlari yolunda da çok önemli bir imza attigimizi düsünüyorum" diye konustu.
Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Genel Müdürlügü verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 907 bin 285 sporcu yer aliyor. Ancak bu sporculardan 2 milyon 8 bin 413’ü aktif olarak spor yasamini sürdürüyor.
Bakan Müezzinoglu: Is birligimiz devam edecek
Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu ise 2 milyon amatör sporcumuzun saglik güvencesine kavusmasinin spora olan ilgiyi artiracagina isaret ederek, “Her bir yasta 1 milyon gencimiz var. Amatör sporcular dedigimiz zaman en azindan 10 milyonluk bir genç kitlemiz var. Bunun yarisini en azindan amatör sporlarin içinde görmek, ülkemizin gelecegi adina, saglikli nesiller adina için önemli. Hem de spor geleneklerimiz açisindan önemli. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanligimiza amatör sporlara verdigi degerden dolayi tesekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu alanda saglikli nesiller anlaminda gençlerin daha çok spor yapmasi adina birlikte farkli projeler içinde olacagimiza inaniyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284