"2. Organize Sanayi Bölgesi İçin Köşe Kapmaca Oynanmadan Bütün Partileri Temsilen Ortak Bir Liste Hazırlansın”

AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri arasında Karaman’a yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne Karaman Belediyesi adına imza atma yetkisi konusunda ajitasyon ve dramatisyon yapma tartışması yaşandı.

"2. Organize Sanayi Bölgesi İçin Köşe Kapmaca Oynanmadan Bütün Partileri Temsilen Ortak Bir Liste Hazırlansın”

Sudurağı Beldesine kurulacak olan 2.Organize Sanayi Bölgesinde Karaman Belediyesini temsil edecek beş hisse kadar protokole imza atacak asıl ve yedek üyelerin belirlenmesi konusuna geçildiği anda AK Partili meclis üyeleri ile Başkan Kalaycı arasında tansiyon liste nedeniyle bir anda yükseldi.

2. Organize Sanayi Bölgesi’nde Karaman Belediyesine 5 hisse, Karaman İl Özel İdaresine 5 hisse, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasına 4 hisse ve Sudurağı Belediyesine 1 hisse olmak üzere toplam 15 hissenin dağıtımının gerçekleştirildiği ve Karaman Belediyesine ait 5 hisseye atılacak imza için oluşturulacak liste konusunda anlaşma sağlanamayınca meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

“Köşe Kapmaca Oynanmadan Bütün Partileri Temsilen Ortak Bir Liste Hazırlansın”

Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Kalaycı “Karaman Belediyesini temsilen beş üyemizi imza için belirleyeceğiz. Bu konu Karaman’ı, yatırımcılarımızı kısacası Karaman’ımızın menfaatini ilgilendiren bir konu olduğu için demokratik bir şekilde ortak bir listenin hazırlanmasını öneririm. Sizlerin fikirleri neler bilmiyorum ama gönlüm ister ki bütün partileri temsilen ortaklaşa bir liste hazırlanması” diyerek meclis üyelerinin alacağa karara saygı duyacağını söyledi.

“Sayısal Çoğunluğu Olan AK Partili Meclis Üyelerinin Yetkilerini Ne Kadar Yerinde Kullandığına Zamanı Gelince Halk Karar Verecek”

“Ayrı ayrı liste çıksa dahi herkesin malumudur ki sayısal çoğunluk AK Parti’de olduğu için onların dediği olacak” diyen Başkan Kalaycı AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri olarak Cumhur İttifakını temsil ettiklerini ve ayrıştırma olmadan bu ittifaka yakışır bir listenin hazırlanması önerisinde bulundu. Başkan Kalaycı meclis üyelerine öncesinde liste konusunda bir liste hazırlığı yapıp yapmadıklarını sorunca AK Partili Meclis üyelerini temsilen meclis üyesi Nadir Nas hazırladıkları listeyi divana sunduklarını söylediler.

AK Parti tarafından hazırlanan listeyi inceleyen Başkan Kalaycı listede sadece kendisinin isminin yer almasını lütfettiklerini söyleyince AK Partili meclis üyesi Tamer Yıldızbaş Karaman Belediyesini temsilen Başkan Kalaycı’nın isminin olması gerektiğini söyledi.

“Buradaki Hiçbir Meclis Üyemiz Kıymetsiz Değil”

“Bu hazırlanan liste benim içime sinmeyen bir liste. Bu listeyi bir kez daha gözden geçirin” diyen Başkan Kalaycı’nın sözlerine karşılık AK Partili Belediye Meclis üyesi Yusuf Bilgin “Listeyi tamam alalım da olayı  dramatize etmeyin” uyarısı geldi. “Ajitasyon Yapma Başkan” diyen meclis üyesi Bilgin’in sözlerine sinirlenen Başkan Kalaycı’dan ise “Tavrım ve tutumumun sebebi ajitasyon değil usulüne uygun olması gerektiğini istediğim içindir. Cumhur İttifakına uygun hareket etmek istiyorum. Elinizde imkan vardı keşke beni de yazmasaydınız. Ben ajitasyon makamında değilim sevgili kardeşim” çıkışı geldi. “Biz 17 AK Partili Belediye Meclis üyesi olarak size bir şey yaptırmamış mıyız” diyen AK Partili meclis üyesine cevap veren Başkan Kalaycı "Polemik yaratmaya gerek yok" karşılığını verirken MHP’li meclis üyelerinin listede yer almamasının Cumhur İttifakına ayıp olduğunu söyledi. 

Kalaycı “Biz Seni de Aldık Değerini Bil Yerine Liste Konusunda Keşke Benimde Fikrim Sorulsaydı”

AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Şancı’nın kullandığı kelime bir anda ortamın gerilmesine neden olurken Şancı kullandığı kelimeyi yanlış telaffuz ettiğini söyledi. 2 AK Parti, 2 MHP ve 1 CHP’den oluşan bir liste oluşsun diye MHP’li meclis üyeleri ile toplantıdan beş dakika önce görüştüklerini söyleyen Şancı Başkan Savaş Kalaycı’nın isminin olmadığı bir listeyi kabul etmediklerini söyledi.

Şancı “Kameralar Önünde Konu Çok Farklı Bir Yöne Çekiliyor”

“Sizin teklifiniz nedir diye size sorduğumuzda siz bize yuvarlak cevap veriyorsunuz” diyen Şancı “Ekranların önüne geldiğinizde farklı arka planda farklısınız. Bu da benim zoruma gidiyor. İlk madde gündeminde de hemen meclisi meşgul etmeyim diyerek gündemi hemen geçiştirdiniz. Burada tüm alan yerine oturduk 27 metrekarenin satışını konuşuyoruz. Neden meclis değil de encümene sevk ediliyor bu konu. Biz sizin her yaptığınızda arkanızda duruyoruz. Biz meclisin baypas edilmemesini isterken sizler konuları saptırıyorsunuz” dedi.

Karaardıç “Konuya Bakış Açısı Hep Rabbena Hep Bana Oluyor”

“Biz başkasını dinliyorsak başkası da bizi dinlemek zorunda” diyerek söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karaardıç ise “Bugün az veya çok kimse kimseyi küçük görmemeli. 2. Organize Sanayi Bölgesi bizler için tarihi bir sorumluluk. Benim bir fabrikam yok. Ben devletin verdiği ile yetinen, kendi yağında kavrulan bir insanım. Bizler küçük hesaplarla bunun önünü kesmeyelim” deyince AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Bilgin’den “Görgülü kuşlar gördüğünü işlermiş” çıkışı geldi. Bu çıkışa karşılık olarak Başkan Kalaycı’nın “Bizden öncekilerden bunu mu gördünüz” cevabına meclis üyesi Bilgin'den ise “Biz meclis üyesi olduğumuz günden beri bunu gördük. Sizden bir kişiyi listeye almayınca Karaman’a ihanet mi etmiş oluyoruz” karşılığı geldi.

Ara verilen toplantı sonrasında CHP ve MHP meclis üyelerince hazırlanan listelerde divana sunuldu.

2.Organize Sanayi Bölgesi için CHP tarafından verilen ve 3 oy alan asıl liste şu şekilde; Savaş Kalaycı (MHP), Onur Irgat (CHP), Paşa Evcen (CHP), Mustafa Bülent Demir (CHP), Ümit Göçer (AKParti)

2.Organize Sanayi Bölgesi için MHP tarafından verilen ve 12 oy alan asıl liste şu şekilde; Savaş Kalaycı (MHP), Mustafa Aşkan (MHP), Fatih Gülcan (MHP), Tamer Yıldızbaş (AKParti), Halil İbrahim Demirci (AKParti)

2.Organize Sanayi Bölgesi için AKParti tarafından verilen ve 16 oyla KABUL Edilen asıl liste şu şekilde; Savaş Kalaycı (MHP), Yusuf Bilgin (AKParti), Tamer Yıldızbaş (AKParti), Ali Yurtbaş (AKParti), Ramazan Ünüvar (AKParti) Haber: Senem YAVUZASLAN

    

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284