2. ÖYP Istisare Toplantisi Izmir’de Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Ögretim Üyesi Yetistirme Programi (ÖYP) kapsaminda arastirma görevlileriyle ikinci toplantisini yapti. Ilk toplantisini 15 Ocak 2013 Sali günü Ankara’da gerçeklestiren üniversite yetkilileri, ikinci istisare toplantisini Izmir’de yapti.

2. ÖYP Istisare Toplantisi Izmir’de Yapildi

Dokuz Eylül Üniversitesinde 28 Ocak Pazartesi günü gerçeklestirilen toplantiya KMÜ’nün Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde lisansüstü ögrenim gören ÖYP’li 13 arastirma görevlisi katildi.
KMÜ’lü arastirma görevlilerini üniversite yetkilileriyle bulusturan toplanti, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün baskanliginda, KMÜ Rektör Yardimcisi ve ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karatas moderatörlügünde yürütüldü. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik’in de hazir bulundugu toplantida öne çikan konular yolluk ve gündelikler, ÖYP ödenekleri, lisansüstü egitim süreleri, Türkçe ve Ingilizce kaynak temininde yasanan güçlükler oldu. Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde egitimlerine devam eden akademisyenler genel olarak çalistiklari kurumdan memnun olduklarini da sözlerine eklediler.
Prof. Dr. Kemal Esengün, yasanan sorunlarin mevzuatlar çerçevesinde çözülebilecegini ifade ederek KMÜ’lü genç akademisyenlere her zaman yanlarinda olduklarini söyledi ve “Üniversite yöneticileri olarak en büyük hedefimiz Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini, iyi yetismis dinamik akademisyenlerle bir marka haline getirmektir.” diye konustu.
KMÜ Rektör Yardimcisi ve ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karatas ise ÖYP’li arastirma görevlilerinden bulunduklari kurumlarin imkânlarini en iyi sekilde degerlendirmelerini istedi. Prof. Dr. Karatas, genç akademisyenlerin egitim süreleri sona erdiginde donanimli ve iyi yetismis ögretim elemanlari olarak KMÜ’ye dönmelerini ve üniversiteye bilimsel katki sunmalarini tavsiye etti.
Üniversite yöneticilerinin kendileriyle bir araya gelmelerini son derece olumlu bulduklarini ifade eden ÖYP arastirma görevlileri, üniversiteleriyle bir kez daha gurur duyduklarini kaydettiler.
KMÜ yöneticilerinin, ÖYP arastirma görevlileriyle son toplantisi 14 Subat 2013 tarihinde Istanbul Üniversitesinde gerçeklestirilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284