20 Isçinin Mahsur Kaldigi Maden Ocaginda Su Tahliye Çalismasi Baslatildi

Karaman’in ermenek ilçesine bagli Güneyyurt Beldesi yakinlarindaki maden ocaginda geleriyi su basmasi sonucu 20 isçi mahur kaldi

20 Isçinin Mahsur Kaldigi Maden Ocaginda Su Tahliye Çalismasi Baslatildi

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesi yakinlarindaki maden ocaginda galeriyi su basmasi sonucu mahsur kalan isçilerden 8’i kurtarilirken, 20 isçinin kurtarilmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

  Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesi yakinlarinda bulunan özel bir maden ocaginda saat 13.00 siralarinda galeriyi su basmasi sonucu isçiler mahsur kaldi. Karaman ve çevre illerden çok sayida kurtarma ekibi maden ocaginin bulundugu bölgeye hareket etti. Maden ocaginda ise su tahliye çalismalarina baslandi.
  Karaman Valisi Murat Koca, çalisma esnasinda saat 13.00’ten sonra su baskini meydana geldigini belirterek, “20 isçimiz su anda yer altinda mahsur. Suyun galeriyi isgal etmesi sonucu meydana geldi. Kurtarma çalismalari devam ediyor. Çevrede maden birden fazla oldugu için diger madenlerden yardim alinarak biriken suyun tahliyesine devam ediliyor. Insallah arkadaslarimiz sag salim kurtulur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284