20 Ülkenin Yatirim Ve Tanitim Ajanslari Konya’da Bulusutu

Islam Kalkinma Bankasi’na (IKB) üye 20 ülkenin Yatirim ve Tanitim Ajanslari, Ekonomi Bakanligi’nin koordinasyonunda, Türkiye Yatirim Destek ve Tanitim Ajansi (TYDTA) ve Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) isbirligi ile düzenlenen tecrübe paylasimi toplantisi kapsaminda 7-8 Ekim tarihinde Konya’da bir araya geldi.

20 Ülkenin Yatirim Ve Tanitim Ajanslari Konya’da Bulusutu

Türkiye'de yatirim ortaminin iyilestirilmesi sürecine iliskin olarak kurumsal anlamda edinilen bilgi birikiminin ihtiyaç duyan ülkelerle paylasilmasi amaciyla, 2008 yilinda Tecrübe Paylasim Programlari baslatilmistir.
Bu kapsamda, Islam Kalkinma Bankasi üye ülkelerine yönelik yatirim ve yatirim promosyonuyla ilgili Tecrübe Paylasim Programlari, 2011 ve 2012 yillarinda IKB üye ülkelerinden orta ve üst düzey uzmanlarin katilimiyla Ankara' da, 2013 yilinda ise Ankara'nin yani sira Balikesir ve Çanakkale illerinde gerçeklestirilmistir.
IKB yöneticileri ve üye ülke katilimcilari tarafindan basarili bulunan söz konusu program 2015 yilinda ise 7-9 Ekim 2015 tarihleri arasinda Konya’ da gerçeklestirildi. Programda Islam Kalkinma Bankasi üyesi ülkelerden 20 ülkenin yatirim tanitim ajansi ilimize gelmislerdir.
Ayrica Program çerçevesinde 8 Ekim Persembe günü ise Mevlana Kalkinma Ajansi öncülügünde Konya Ticaret Odasi, Konya Sanayi Odasi, Konya Ticaret Borsasi ve Konya OSB isbirligi ile isadamlarimiza yönelik Islam Kalkinma Bankasi Hakkinda Bilgilendirme” toplantisi düzenlenmistir ve sertifika töreni yapilmistir. Sertifika törenine Ekonomi Bakanligi Müstesari Ibrahim Senel, Konya Valisi Muammer EROL, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet AKMAN ve davetliler katildi.
Akabinde çesitli ülkelerden gelen uzmanlarla isadamlarimizin tanisma ve isbirligi gelistirilmesine yönelik Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nde oturum gerçeklestirilerek karsilikli fikir alisverisinde bulunulmustur.
Programa Katilan Ülkeler:
Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Fas, Gambiya, Kamerun, Kirgizistan, Lübnan, Malezya, Mali, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Sudan, Tacikistan, Togo, Tunus, Uganda ve Umman…
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284