2013 Yilinda Ulasima Yapilacak Yatirimlar Degelendirildi

Ilimizde 2013 yili içerisinde yapilacak olan ulasim yatirimlari Ulastirma, Habercilik ve Denizcilik Bakanligi Müstesari Habib Soluk, Vali Murat Koca, Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’ün katildigi bir toplantiyla degerlendirildi.

2013 Yilinda Ulasima Yapilacak Yatirimlar Degelendirildi

Polisevi’nde gerçeklesen toplantida konusan Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan yaptigi konusmada, “Karaman’da ulastirma alaninda birçok proje var ama bizim Bakanliktan talep ettigimiz iki yeni önemli proje var. Birincisi Karaman - Eregli yolunun bölünmüs yol haline getirilmesi, ikincisi Göztepe’yi Daran Gazipasa’ya baglayan yolun karayolu agina alinmasidir” dedi.
Vali Murat Koca’da ulasim alaninda yatirim programinda bulunan ve yapimina baslanan projelerin ilimizin öncelikle ulasimina ve ekonomisine katkilarinin çok büyük olacagini belirterek, Ulastirma, Habercilik ve Denizcilik Bakanligi Müstesari Habib Soluk’a Karaman’a gelerek çalismalari yerinde takip ettigi için tesekkür etti.
Ulastirma, Habercilik ve Denizcilik Bakanligi Müstesari Habib Soluk ise, 2013 yilinin ilk ziyaretini Karaman’a yaptigini belirterek, Karaman’daki projelerin artmasiyla Karaman’a daha çok geleceklerini ifade etti.
Müstesar Habib Soluk Karamanla ilgili ulasim alaninda yeni projeleri açikladigi konusmasinda, “Vekilimiz Lütfi Elvan’in Karaman- Eregli yolunun bölünmüs yol olmasi ve Göktepe – Daran - Gazipasa yolunun karayolu agina alinmasi taleplerine ben kendim karar veremem. Ancak Sayin Bakanimizla görüstüm ve bu projelerin hayata geçirilmesi emirlerini verdiler, buradan bu projelerin sözünü burada veriyoruz. Zaten Karaman - Eregli yolunun 16 km’si yapilmis durumda, 12 km’lik kisminda çalisiliyor, geri kalan 52 km’lik kismininda projelendirilmesine basliyoruz. Ayrica Konya - Karaman arasindaki mevcut tren güzergâhini paralel olarak takip edecek demiryolu projesi tamamlandi, Kamu Ihale Kurumundan ihale günü alinmistir. 19 Subat 2013’te teklifleri almak ve degerlendirmek üzere 120 km’lik demiryolu projesinin yapim ihalesini yapacagiz. Bu yol Yüksek Hiz Tren yolu standardinda olacak ve 200 km hizin altina düsmeyecektir. Bu güzergâhi hizmete verdigimizde su an kullanan demiryolunun rehabilitasyonu yapilacak ve bu güzergâh da tamamlandiginda Konya - Karaman arasi demir yolu çift hat olarak hizmet verecektir. Bu hat sadece Konya - Karaman’da kalmayacak Karaman bunu güneye ve güneydoguya tasiyan bir dagitim noktasi olacaktir. Ulukisla Yenice’den Mersin güzergâhina, Adana, Osmaniye, Kahramanmaras, Gaziantep, Diyarbakir ve Sanliurfa baglantilariyla Habur’a kadar bu demiryolumuz kesintisiz olarak devam edecektir. Ancak bizim Karaman’dan üretilen mallarin Mersin limanina daha kisa sürede demiryolu ile nasil ulastiririz diye bir demiryolu arayis çalismamiz vardir. Ama bu bir vaat degildir, kesin degildir. Uygun bir güzergâh bulursak bu güzergâhi hayata geçirecegiz” dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284