2014 Mali Destek Programi Proje Uygulama Toplantisi Yapildi

Mevlana Kalkinma Ajansi,TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Plani`nin amaçlari dogrultusunda “Kentsel Altyapinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi” ve “Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi” kapsaminda destek almaya hak kazanmis proje sahipleriyle Konya ve Karaman illerinde ayri ayri olmak üzere baslangiç ve proje uygulama egitim toplantisi düzenledi.

2014 Mali Destek Programi Proje Uygulama Toplantisi Yapildi

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren Mevka Genel Sekreteri Ahmet Akman, projelerin amaçlari dogrultusunda, tahsis edilen kaynagi en etkin ve verimli bir sekilde kullanilmasini, bu amaç için olusturulmus izleme ve degerlendirme biriminin proje sahiplerine yardimci olacagini belirterek, proje sahiplerine uygulama asamasinda da basarilar diledi.
Bu toplantilarin amaci; uygulama sürecinin genel olarak tanitilmasi; projelerin öngörülen amaç ve hedeflere ulasmasi, düzenli ve sürekli olarak veri toplanmasi, uygulamaya iliskin risklerin önceden tespit edilerek düzeltici ve önleyici tedbirleri alinmasi, uygulama performansinin takip edilmesi ve denetim faaliyetlerinin yapilabilmesine imkan verecek bilgilerin kayda geçmesini saglamaktir.
Toplantida katilimcilara proje uygulamalari ve sözlesme hakkindaki genel kurallar ve mevzuat, danismanlik ve destek hizmetleri ile bunlardan nasil yararlanilacagi, satin alma, izleme, raporlama ve bilgi sistemi konularinda detayli bilgiler verildi. Projelerin yürütülmesinden sorumlu uzmanlarin da tanitildigi toplantilarda; iyi uygulama örnekleri ve karsilasilan genel sorunlar paylasilarak özellikle zaman ve bütçe riski gibi konular vurgulandi. Ajans ve proje sahipleri arasinda imzalanan destek sözlesmesinin mahiyeti, ödeme prosedürleri, raporlamalar ve genel izleme faaliyetleri hakkinda yapilan sunumlar dan sonra proje sahiplerinden gelen sorular da cevaplandirilarak, ihtiyaç duyulmasi halinde bu toplantilarin tekrarlanacagi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284