2016'yı Nasıl Geçirdik

2016 yılını ay olarak hatırlamaya bugün Mayıs ayıyla devam ediyoruz. Mayıs ayında Karaman gündemini meşgul eden konulardan kısa başlıklar şöyle;

2016'yı Nasıl Geçirdik

2 MAYIS- Karaman'da 27 firmanın katılımı ile Serbest Bölgenin kurulması için gerekli olan şirket, firma yetkililerinin noter huzurunda gerekli imzaları atması ile kuruldu.

- Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencileri Hakkâri’de Otluca Dağ Komando Taburunda görev yapan askerlerimize 20 mektup yazdılar.

- Yunuskent Mahallesi muhtarı İbrahim Aköz’ün geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında vefatının ardından vekâletle yürütülen mahalle muhtarlığına 5 Haziran’da yapılacak seçimle yeni muhtar seçilecek.

3 MAYIS- Geçtiğimiz hafta içerisinde meslektaşlarıyla halı sahada top oynadığı sırada kalp krizi geçiren ve ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Karaman Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine alınan buradan da Konya’ya sevk edilen Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Pazar günü sabaha karşı hayatını kaybetti. Erenoğlu’nun vefatı sağlık camiasında üzüntüyle karşılandı.

-Hz. Mevlana'nın Karaman'dan ayrılarak Konya'ya gitmesi temsili bir uğurlama töreniyle canlandırıldı.

- Karaman’da salıncağın ipi boynuna dolanan 8 yaşındaki kız çocuğu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

4 MAYIS- Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ana organizasyonuyla bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek olan Türk Dünyası Kurultayı'na Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği teklifi ile davet edildi.

- AK Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman’daki ziyaret ve incelemelerini sürdürdü. Şeker, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve KOP heyeti ile birlikte Karadağ bölgesinde ve Binbir Kilise de incelemelerde bulundu.

- Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan Mehmet Furkan Şaşma’yı makamında kabul etti.

5 MAYIS- Karaman’da her yıl kutlanan ve bu yıl 739'ncusu düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı’nın kutlama programı belli oldu.

- Vali Murat Koca, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) öncülüğünde gerçekleştirilen “Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları ve Karaman Deneyimi” konulu panele katıldı.

6 MAYIS- Gelenekselleşen Kristal Lale Ödülleri’nde gençlere örnek olan isimler ödüllendiriliyor. 12 farklı sosyal bilimler alanı ve onur ödülünün yer aldığı kategorilerin kazananları, öğrencilerin oylarıyla belirleniyor. Bu yılki Kristal Lale Ödülleri’nde Yönetim dalında gençlerin örnek olarak seçtiği isim Recep Konuk oldu.

- Karaman Valiliği, 112 Çağrı Merkezini yardım çağrıları dışında gereksiz yere meşgul eden 44 kişiye 11 bin lira para cezası kesti.

7 MAYIS- Karaman’da bir lise öğrencisi parkta ölmüş olarak bulundu. Olay, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabahleyin işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar parkta bir kişinin hareketsiz şekilde yattığını görerek durumu sağlık ekibi ve polise bildirdi.

-29 Nisan’da meslektaşlarıyla gittiği hala saha maçı sırasında kalp krizi geçiren ve 3 gün süren yaşam mücadelesini 1 Mayıs sabahı kaybeden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu’nun ruhu için sağlık çalışanları tarafından pişi yapıldı ve helva ile birlikte dağıtıldı.

- Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen kuru üzüm dağıtım programı çerçevesinde Esentepe İlkokulundaki öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

9 MAYIS- Tanıtım heyeti, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tanıtım Mütevelli Başkan Vekili ve Karaman Özel Babaoğlu Eğitim Kurumlarının kurucularından olan Ali Konukseven’i ziyaret etti.

-Teknoloji Geliştirme Bölgesi Şirket Kurulum toplantısı Vali Murat Koca’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve milli sporcu Tuğçe Demiş, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonasında üçüncü oldu.

- İlimizin en eski esnaflarından Gazipaşa Caddesi Şabaniye Cami karşısında tüpgaz bayiliği yapan ve yaklaşık 20 yıl vergi rekortmeni olan Necati Abacı’yı 9 Mayıs Pazartesi günü toprağa verdik.

10 MAYIS- Vali Murat Koca, İstanbul Karamanlılar Derneği (İSKARDER) öncülüğünde ata yurtları olan Karaman’ı ziyaret eden Balkan Türkleri ile yemekte bir araya geldi.

- Karaman’ın Ermenek ilçesinde altı gündür kayıp olan 82 yaşındaki Ahmet Karakayı’nın cesedi derede bulundu.

- Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Siyahser Mahallesi ile Beyazkent Mahallesi arasında yapılması planlanan üst geçit projesinin yapım ihalesi gerçekleşti. Çalışmalar bu ay içerisinde başlayacak.

11 MAYIS- Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 56 Mahalle Muhtarına tablet bilgisayar hediye etti.

- Karaman’da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Trafikte Saygı Yürüyüşü" yapıldı. Aktekke Kent Meydanı’nda başlayıp Atatürk Parkı’nda sona eren yürüyüşe Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, daire müdürleri, vatandaşlar, öğrenciler ile emniyet ve jandarma teşkilatı mensuplarının katıldı.

- Karaman’da, polisin bir otomobilde yaptığı aramada, kaçak üretilen 13 av tüfeği ele geçirildi.

12 MAYIS- Bu yıl 739.’su kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek etkinliklerle başlıyor.

- Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, önemli cadde ve bulvarların aydınlatmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

- Karaman Belediyesi tarafından restore ettirilen ve Yunus Emre ismi verilen tarihi evin açılışı yapıldı.

13 MAYIS- Karaman’da kutlanan 739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Mevlana ve Hz. Yunus'a Sevgi” yürüyüşü yapıldı, Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman Belediyesi ve Genç UNİKOP Öğrenci Topluluğu işbirliğinde “UNİKOP Karaman Buluşmaları ve Türkçe Konferansı” düzenlendi.

- Karaman’da, paralel yapı güdümünde faaliyet gösterdiği ileri sürülen beş derneğe polis tarafından operasyon düzenlendi.

-739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri çerçevesinde Karaman Belediyesi 1. Yağlı Pehlivan Güreş müsabakaları yapıldı.

14 MAYIS- Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı ve Üyeleri Vali Murat Koca' yı makamında ziyaret etti.

- Gazeteci, Yazar ve Televizyon Programı yapımcısı Banu Avar, bir konferans için geldiği Karaman’da KGRT’yi de ziyaret ederek bilgiler aldı.

16 MAYIS-201 üyeye sahip Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 22. olağan genel kurul toplantısı hafta sonunda yapıldı. Genel kurul sonunda sandıktan koalisyon çıktı.

- Karaman'da yapımı devam eden Küçük Sanayi Sitesi inşaatının elektrik şebekesinin 2017 yılında tamamlanacağı bildirildi.

- Karaman'da ulaşıma çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan yeni çevre yolu projesinde çalışmalar devam ediyor.

- Karaman'ın Sarıveliler İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından projelendirilen kiraz eleme ve boylama tesisi düzenlenen törenle açıldı.

17 MAYIS- Karaman’da, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün şarampole devrilmesiyle 1 öğrenci öldü, 18'i öğrenci 20 kişi de yaralandı.

- Karaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile ilimizde faaliyet gösteren yardım kuruluşları arasında imzalanan protokol ile bilgi paylaşımıyla mükerrer yardımların önüne geçilecek.

18 MAYIS- Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Sosyal Güvenlik haftası nedeniyle SGK İl Müdürü Serdar Fındık ve beraberindeki heyet Vali Murat Koca ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret ettiler.

- Vali Murat Koca, yeni AR- GE Reform kanunundaki gelişmeler ve yeniliklerin anlatıldığı programa katıldı

- Karaman’da, iki aile arasında çıkan silahlı ve sopalı kavgada iki kişi yaralandı.

19 MAYIS- Karaman’da, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan öğrencilerin tedavileri devam ediyor.

- Karaman Belediyesi Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi Kursiyerlerinin “Ev Tekstili ve Makine Nakışı” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

-Karaman Kent Konseyi’nin “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında düzenlediği “En Çevreci Okul” yarışmasına katılımlar sürüyor.

20 MAYIS- Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile bu Müdürlüğe bağlı olarak 5 adet şube müdürlüğü kuruldu.

- Birbirinden lezzetli süt ve süt ürünleriyle Türkiye’yi buluşturan Saray Milkman, Türkiye’nin yeni atıştırmalık parmak peyniri Cheeso’yu tüketicinin beğenisine sundu. Tek kullanımlık iç paketi, zengin kalsiyum ve protein içeriği ile doğal, sağlıklı ve pratik bir lezzet sunan Cheeso, hem çocuklar hem de aileler tarafından güvenle tercih ediliyor.

- Karaman’da bir iş adamından rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan vergi denetleme müfettişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Karaman Gençlik ve Spor Kulübü ile Diyarbakır Ortopedik Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan oturarak voleybol maçında galip gelen Karaman Oturarak Voleybol takımı sporcuları gözyaşlarına boğuldu.

21 MAYIS- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015-2016 yılı eğitim-öğretim döneminin sonuna gelinirken fakülte ve yüksekokulların mezuniyet tarihleri de belli oldu. 27 Mayıs’ta başlayacak olan mezuniyet törenleri 8 Haziran’da sona erecek.

- Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğrenim gören 48 kız öğrenci Konya, Çanakkale, Bursa ve Eskişehir’i kapsayan “Türk Dilinin Başkentinden Şehitler Diyarına Yolculuk” etkinliğiyle geziye gönderildi.

23 MAYIS- Karaman Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin düzenlediği sempozyum 23 Mayıs Pazartesi günü saat 13.00’de Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda yapılacak.

- Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Tarama faaliyetleri kapsamında 81 İl arasında 3.oldu.

-29. Ahilik haftası kutlamaları 23-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

24 MAYIS- Karaman-Ulukışla demiryolu hattının çift hat yapılması ihalesi kapsamında ihale daha önce ihaleyi firmaların fiyatları yüksek bulmasından dolayı birçok kez ertelenen ihale bu kez de 9 Haziran 2016 tarihine ertelendi.

- Karaman'da kamyonet ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.

25 MAYIS-İki dönem ilimiz Milletvekilliği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı yapan hemşerimiz Lütfi Elvan, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki yeni kabinede Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

-Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Murat Parmaksız İlin ahisi seçildi.

26 MAYIS- Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. hükümette Kalkınma Bakanlığı görevine getirilen hemşerimiz Lütfi Elvan yeni görevine başladı.

- Karaman Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, son derece fonksiyonel bir şekilde tasarlanan merkezin 2016 yılı içerisinde hizmete gireceği bildirildi.

- Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde ülkücü öğrenciler ile bir grup öğrenci arasında yaşanan gerginliği polis büyümeden önledi.

- Karaman’da, bir İmam Hatip Ortaokulunda okuyan 13 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

27 MAYIS- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) öğrencisi ve milli sporcumuz Nur Tatar, 22. Avrupa Tekvando Şampiyonasında gümüş madalya kazandı.

- Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde Aday olan Prof. Dr. Mehmet Karataş Rektör olması halinde yapacağı çalışmaları ve vaatlerini açıkladı. Gelişimi temel alan bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğinin sözünü veren Karataş kuracağı “Akademi Meclisi” ile birimlerin sorunları projeleri ve hedeflerinin irdeleyeceklerini ifade etti.

28 MAYIS- Karaman Belediyesi ve Enerya Gaz işbirliği ile 2016 yatırım programına alınan dört mahalle daha doğalgaza kavuşuyor. Larende ve Sümer Mahallelerini kapsayan doğalgaz hattı için ilk kazma vuruldu.

- Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek'e giden karaman heyeti yurda döndü.

- Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Endüstriyel Otomasyon ve Robot Yılı Etkinlikleri ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projelerinin sergilendiği ‘Robot ve Bilim Şenliklerinde öğrencilerin yapmış olduğu robotlar ve projeler görücüye çıktı.

- Karaman’da, polisin bazı iş yerlerinde yaptığı uygulamada, 324 kilo kıyılmış sarmalık tütün ile 37 sustalı bıçak ve 14 muşta ele geçirildi.

30 MAYIS- Vali Murat Koca Karaman Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2015 yılı olağan genel kurul toplantısına katıldı.

- Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi “Karaman’ın Kuşları Sergisi” 30 Mayıs 2016 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor.

31 MAYIS- Şırnak’ın Uludere ilçesi Kuzey Irak sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli’nin acısı ilimize bağlı Sarıveliler ilçesi Göktepe Kasabasını da sardı.

-Karaman merkezli üç ilde eş zamanlı düzenlenen paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan 17 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Sabah erken saatlerde geniş güvenlik tedbirleri arasında polis minibüsü ile Karaman Devlet Hastanesine getirilen 17 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere tekrar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

- Vali Murat Koca Özel Babaoğlu Anadolu Lisesinin mezuniyet törenine katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284