23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ilimizde düzenlenen törenlerle kutlandi. Cumhuriyet Parki´nda Atatürk Aniti´na çelenk konulmasiyla baslayan törenler, Yilmaz Babaoglu Ilkokulu’nda devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Yilmaz Babaoglu Ilkokulu’nda gerçeklestirilen kutlama programina ilimiz Valisi Murat Koca, Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Program Vali Murat Koca’nin törene katilanlarin bayramini kutlamasiyla basladi. Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin, milletimizin çocuklarimiza duydugu sevgi ve güvenin göstergesi oldugunu söyleyen Sultanoglu, “Dünyanin ilk ve yegâne çocuk bayrami olarak tarihe geçen, millet iradesine dayanan, Cumhuriyetin temellerinin atildigi bu günde, tüm dünya çocuklariyla ulusal egemenlik sevincimizi paylasiyoruz. Böylelikle sevgi, hosgörü, kardeslik ve baris mesajlarini dünyaya tekrar hatirlatiyoruz” dedi.
Konusmanin ardindan Vilayetler Hizmet Birligi Anaokulu ve Yilmaz Babaoglu Ilkokulu ögrencileri tarafindan sergilenen gösteriler ve halk oyunlari, törene katilanlar tarafindan begeniyle izlendi.
Siirlerin okundugu, sarkilarin söylendigi programda kompozisyon, resim ve siir dallarinda dereceye giren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan hediyeleri verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284