23 Nisan`daki Koltuk Müsamereleri Sona Erdi

23 Nisan`da geleneksel hale gelen Cumhurbaskani, Basbakan gibi devlet adamlarinin koltuklarina artik oturulmayacak.

23 Nisan`daki Koltuk Müsamereleri Sona Erdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlari'nin geleneksellesen devlet baskanlarindan koltuk devri uygulamasi artik tarihe karisti.
SON ÇOCUK BASKANLAR
Basbakan Tayyip Erdogan'dan koltugu devraldiktan sonra "Koltugu artik birakmam" sözleriyle akillarda kalan Enes Karabulut'a Erdogan, "Olmaz öyle sey. Bu ülke kalkmamak üzere koltuga oturanlardan çok çekti. O nedenle 3 dönem kuralini koyduk" diye karsilik vermisti. Türkiye'nin son çocuk Cumhurbaskani Öykü Önder ise boyu yetismedigi için Çankaya'daki koltuga oturmakta zorlanmisti.
HALKIN KATILIMIYLA BAYRAM
Geçen yil degistirilen milli bayram kutlama yönetmeligi bu yil uygulamaya geçiyor. 23 Nisan'larda renkli görüntülere sahne olan çocuklarin devlet adamlarinin koltuguna oturmasi uygulamasi bu yildan itibaren sona erecek. Ilkokul ögrencilerinin stadyum gösterilerinin yerine kapali spor salonlari, alisveris merkezleri ve parklarda halkin katilimiyla senlik yapilacak.
OLUMSUZ REKABET VE STRES
Milli Egitim Bakanligi, geçen yil hazirladigi Ulusal ve Resmi Bayram
Yönetmeliginde yaptigi degisiklik bu yil ilk kez 23 Nisan'da uygulanmaya baslayacak. Bakanlik yetkilileri, çocuklarin makam koltuklarina oturmasi uygulamasinin ögrenciler arasinda olumsuz bir rekabete dönüstügünü ve ögrenci seçme isleminin hem ögrenci hem de ögretmenler için strese neden oldugunu belirtiyor.
STADYUM ARTIK YOK
Her yil Baskent'te 19 Mayis Stadyumu'nda binlerce ögrencinin katildigi gösteriler de bu yil yapilmayacak. Bu yil Ankara Valiligi, gündüz Ankara Arena Kapali Spor Salonu'nda ve Gençlik Parki'nda tüm vatandaslarin katilacagi bir gösteri ve senlik hazirligi yapiyor. Yeni yönetmelikle, Cumhurbaskani, TBMM Baskani, Basbakan, Genelkurmay Baskani ve devlet protokolünün katildigi 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami resmi töreni de tarihe karisti. Bunun yerine Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, günün anlam ve önemini belirten mesajini medya araciligiyla duyuracak. Her 19 Mayis'ta sergilenen Samsun'dan getirilen bayrak ve topragin teslimi gibi uygulamalar da yapilmayacak.
TEK BAYRAM 29 EKIM'DE
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami, devlet töreni ile kutlanan tek bayram olacak. Cumhurbaskani Anitkabir'e çelenk koyduktan sonra Çankaya'da tebrikleri kabul edecek. Törene katilanlar ve halkin bayramini kutlayacak. Devletin, milli bayramlarda tek resepsiyonu 29 Ekim'de olacak. Çankaya'da da bayram resepsiyonu verilecek.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284