2500 Fidan Toprakla Buluştu

Vali Mehmet Alpaslan Işık, doğaya nefes olacak fidanların toprakla buluşturulduğu fidan dikim etkinliğine katıldı.

2500 Fidan Toprakla Buluştu


16-21 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Orman Haftası ve 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Mut yolu üzerindeki Akdem kavşağı mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği ile birlikte 2 bin 500 fidanın toprakla buluşması sağlandı.

Etkinlik çerçevesinde diktiği fidanların can suyunu veren Vali Mehmet Alpaslan Işık, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir ülke bırakabilmek için düzenlenen bu etkinlik ile ciğerlerimiz olan ormanlarımızın sadece insanlar için değil doğada var olan ve yaşamlarını sürdüren diğer canlılar içinde hayat kaynağı olduğunu belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

22 Mart 2021 Pazartesi günü düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları Kamuran Mustafa Ballı, Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Evren Çakın, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve Tema Vakfı üyeleri ile Orman İşletme müdürlüğü personeli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284