27 İlden Biri de KARAMAN Oldu

Kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek amacıyla geliştirilen LEADER projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

27 İlden Biri de KARAMAN Oldu

Proje faaliyetleri kapsamında ilk olarak Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret eden LEADER Proje ekibi LEADER projesinin amacı ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Yerel eylem gruplarına yönelik farkındalık oluşturma, kapasite geliştirme ve yerel kalkınma stratejilerinin hazırlanması amacıyla sahada çalışmaların devam ettiğini belirten Proje koordinatörü Dr. Rahman Çalman proje hakkında Vali Işık’a yaptığı sunumda LEADER yaklaşımının kırsal alanlar için sürdürülebilir kalınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılımı ve ortaklığı teşvik etmek amacıyla geliştirilen bir proje olduğunu söyledi. Dr. Rahman açıklamasında “LEADER yaklaşımına Karaman’ın da içinde bulunduğu 27 il için toplam olarak 24 milyon 400 bin Euro bütçe ayrılmıştır. Bu doğrultuda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra halkın da katılım sağlamasıyla yerel eylem grubu olarak adlandırılan ortaklıkların kurulması teşvik edilmektedir” dedi.

Yapılan bilgilendirme sonrasında konuşan ve konuşmasında Karaman’da hayata geçirilecek projenin önemine değinen

Vali Işık, LEADER projesinin Karaman Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman Koordinatörlüğünün destekleriyle yürütüleceğini söyledi. Proje ile birlikte üretim, istihdam kapasitesi ve kırsal alanların yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Vali Işık, yerel eylem gruplarının kurulmasının ardından kadın ve gençlerin kırsal alanda daha etkin hale gelmesi, girişimcilik ruhu ve kırsaldaki dinamiklerin sürdürülebilir üretime yönlendirilmesi için stratejiler hazırlanacağını söyledi.

Valilik makam ziyareti sonrasında Vali Yardımcısı Mehmet Özmen başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda bir araya gelen LEADER proje ekibi ilgili kurumlardan temsilcilerin katılımlarıyla projesinin tanıtımının yapıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284