29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen kabul töreninde konuklarını ağırladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Grand Karaman Otel’de düzenlenen kabul töreninde Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, konuklarını salon girişinde karşıladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreninde konuşma yapan Vali Fahri Meral, Cumhuriyetin 96 yıl önce büyük zorluklarla ve büyük mücadeleler sonucunda kurulduğunu belirterek, “Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeye, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında tarihimizin şanlı zaferlerle dolu olduğuna dikkat çeken Vali Meral, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele’nin Türk Milleti’nin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlandığını ve 29 Ekim 1923 tarihi ile birlikte Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğunu söyledi.

Vali Fahri Meral konuşmasının devamında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği ‘Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır’  mesajının bizlere yüklediği büyük bir sorumluluğun bilinciyle çalışacak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Vali Meral’in konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen kabul töreni, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü pastasının kesilmesiyle sona erdi.

29 Ekim 2019 Salı günü düzenlenen kabul törenine; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral , Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Ercan Oktay, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284