30 Yil Sonra Bulusup Özlem Giderdiler

1957 yilinda kurulup egitim ve ögretime açilan Karaman Lisesi’nde okuyan ögrencilerin bulusmalari araliksiz sürüyor.

30 Yil Sonra Bulusup Özlem Giderdiler

18 Mayis’ta 1972-73 mezunlarinin bulusmasinin ardindan 8 Haziran Cumartesi günü de 74-80 yillari arasinda okuyan ögrencilerin bulusmalariyla devam etti.
Özellikle disardan gelip 20-30 yildan beri hiç görüsmeyen sinif arkadaslari biraraya geldiklerinde büyük sevinç yasarken birbirlerine ne kadar da degismissin nidalari ortaligi inletti.
Yaklasik 50 kisinin biraraya geldigi toplantiya ev sahipligi yapan Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman, “Okulumuz hizmete açildigi günden buyana 13 bin mezun, 7 bine yakinda dolayli dolaysiz egitim görüp tasdikname ile saga sola gidip ögrenimlerini tamamlayan kisilerin olusturdugu büyük bir çinar. Güzel bir organize ile hareket edilseydi daha büyük kalabaliklar olusturarak festival havasinda anlar yasayabilirdik. Bizler sizleri agirlamaktan dolayi son derecede mutluyuz. 30-40 yil önce lisemizde egitimlerini almis ve ülkeye yararli insanlar olmus, çoluk çocuga karismis kisilerle birlikte olmaktan dolayi sevinçliyiz” dedi.
Bu organizasyonu üstlenen 69-75 yillari arasinda Karaman Lisesi Pansiyonunda egitim görmüs Ahmet Çig’da, “Ne güzel ettiniz de geldiniz. Bizi sevindirdiniz. Bizi mutlu kildiniz. Inanin duygu yüklü anilar yasamaktayim. 6 yilimi burada geçirmis, havasini solumus, her bir duvarinda hatirasi olan bir kisi olarak hosgeldiniz sefalar getirdiniz. Sözlerimin basinda bu organizasyonu yapmamda büyük desteklerini ve yol göstericiligini gördügüm KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan’a ne kadar tesekkür etsek azdir. KGRT’yle övünüyoruz. Çünkü bizleri pamuk ipligiyle degil, halatla, zincirle baglamakta. Seneler geçti. Görmek istedigimiz çevremizi, insanlari, ögretmenlerimizi biraktigimiz gibi bulamiyoruz. Anlarimizi dolu dolu yasayarak iki gün Karaman’da olacagiz. Bunun degerini bilelim. Önümüzdeki yillarda bulusmak dilegiyle esen kaliniz. Allaha ismarladik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284