35 Yillik Asker Arkadaslarin Konya Bulusmasi

Hatay Serinyol 23. Er Egitim Taburu`nda askerlik görevini ifa eden 35 yillik bazi subay, erbas ve erlerinin 3. geleneksel bulusmasi Konya’da gerçeklesti.

 35 Yillik Asker Arkadaslarin Konya Bulusmasi

1979 ve 1980 yillarinda Hatay’in Serinyol 23. Er Egitim Taburu'nda askerlik görevlerini ifa eden bazi subay, erbas ve erleri 35 sene sonra üçüncü kez Konya’da bir araya geldiler. 12 asker arkadasin bir araya gelmesi duygulu anlarin yasanmasina sebep oldu.

Ankara, Istanbul, Konya, Bursa, Trabzon, Kütahya, Kayseri, Karaman illerinden gelen ve hasretle kucaklasan 12 asker arkadasindan bazilari birbirini tanimakta hayli zorlandi. Hep birlikte önce Mevlana Türbesini ziyaret eden ve sehir merkezini gezen grup daha sonra Konya’ya hakim Akyokus Mevkiine giderek buradaki restaurantta hem lezzetli yöre yemeklerinden tattilar, hem de manzarasina doyum olmayan Konya’yi kusbakisi seyrederek 35 sene önce baslarindan geçen komik ve ilginç askerlik hatiralarinin anlatarak o günlerin yeniden yasanmasina yol açtilar. Asker arkadaslari, birbirlerine ev adresi ve telefon numaralarini vererek, birbirleriyle baglarini kopartmamak için önümüzdeki yil Çanakkale veya Bursa’da toplanma karari aldilar. Bu güzel bulusma Konya’nin yerel televizyon kanalinda yayimlanan “ Ismailce” programi yapimcilari tarafindan görüntülendi.
Bulusma organizasyonunu düzenleyen Aydin Talu, “ Kafamda 35 yil önce askerde gönül birligi yaptigimiz arkadaslarimizi bir araya getirmek fikri olustu. Bazi arkadaslarla zaten telefonla veya bizzat görüsüyorduk. Konuyu bu arkadaslarima açtim, onlarda fikrime olumlu baktilar ve
3 yil önce 6 arkadas ile Ankara’da bulustuk. 2 yil önceki bulusmamizi ise 17 kisilik bir grupla Bolu Abant’ta gerçeklestirdik. Bu yilki geleneksel bulusmamiza 12 arkadasimiz gelebildi. Degisik illerden gelen arkadaslarla Konya’da güzel bir gün geçirdik. Konya’li arkadaslarimiz bizleri çok güzel agirladilar. Güzel bir organizasyon oldu. Toplantimiza katilan ve mazeret bildirerek katilamayan tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum. Bu bulusmalarimizda tarihi ve turistik yerleri tercih ediyoruz. Bu amaçla önümüzdeki yil Çanakkale veya Bursa’da toplanma karari aldik” diye konustu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284