350 Bin Kisiye Yeni Is Umudu!

Memur olma yolu açildi...

350 Bin Kisiye Yeni Is Umudu!

Maliye Bakanligi 27 Mart 2013 tarihinde yayimladigi Vergi Denetim Kurulu Yönetmeligi'ndeki degisiklik ile issiz ögretmenlere vergi memuru olma yolunu açti. Maliye'nin atama sorunu yasayan 350 bin ögretmen issiz kalmasin diye degistirdigi yönetmelik ile mühendislik fakültesi mezunlari da müfettis olabilecek. Son olarak Maliye Bakani Mehmet Simsek 7 bin 200 vergi müfettisi alinacagini açiklamisti.
Degisiklikten önce vergi müfettisi olabilmek için en az dört yillik lisans egitimi veren; siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, isletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisligi ile isletme mühendisligi bölümlerinden mezun olmak sarti bulunmaktaydi. Yapilan degisiklikle, bu okullarin yani sira; tüm mühendislik dallarindan mezun olanlar, egitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri, fen teknoloji bölümleri mezunlari da vergi müfettisi olabilecek.
EKONOMI BILGISINE BAKILMAYACAK
Degisiklik ile müfettis olacak adaylarin sözlü sinavlarinda yazili sinavda sorulan ekonomi bilgisi sorulari da sorulmayacak. Daha önce sözlü sinavlar iki asamada yapiliyordu. Birinci asamada, yazili sinav konularindan sorular, ikinci asamada ise adayin genel kültür, yetenek, ifade ve muhakeme gücü degerlendiriliyordu.
KIDEMLI OLMA SARTI DA KALKTI
Ayrica vergi müfettisligi giris ve yeterlilik sinavlarini yapan "Sinav Kurulu" bakan onayi ile baskan veya baskan yardimcilarindan birinin baskanliginda, en az sekiz yil vergi müfettisi olarak görev yapanlar arasindan seçilen en az bes asil ve iki yedek üyeden olusuyordu. Yapilan degisiklik ile sinav kuruluna seçilebilmek için en az sekiz yil kidemli olma sarti kaldirildi. Buna göre, üniversiteyi bitirip vergi müfettisligi sinavini kazanarak Vergi Müfettis Yardimcisi unvanini alan bir kisi de sinav kuruluna seçilebilecek.
YAZILI SINAV ÖSYM’DEN
Yapilan degisiklige göre, Baskanlik, Vergi Müfettis Yardimciligi giris sinavinin yazili kismini imzalayacagi protokol ile ÖSYM'ye yaptiracak. www.vergi.com.tr adli internet sitesi uzmani Maliye Bakanligi'nin yani sira diger bakanliklar ile bagimsiz kurullarin bünyelerinde müfettislik kadrolari oldugunu belirtiyor.
Habertürk
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284