350 Tutuklu ve Hükümlü Efendimizin Hayatindan Sinava Girecek

Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi’nin (KAREGDER) Karaman Il Müftülügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte düzenledigi ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarismasina Karaman Ceza Infaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklularin da dâhil edilmesi için yapilan protokol Il Müftülügü’nde imzalandi.

350 Tutuklu ve Hükümlü Efendimizin Hayatindan Sinava Girecek

Imza törenine Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Cezaevi 1. Müdürü Ishak Yildirim ve KAREGDER Baskani Yahya Okçu katildi.
KAREGDER Baskani Yahya Okçu, Karaman Ceza Infaz Kurumu’ndaki 350 tutuklu ve hükümlünün 2 ayri kategoride proje kapsaminda Peygamber Efendimizin hayatindan sinava gireceklerini belirterek sinavin Nisan ayinin son haftasi içinde yapilacagini söyledi. Geçen yil 250 kisinin girdigi sinavin bu yil ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsaminda yapilacagini belirten Okçu, bu yil toplamda 50 bin kisinin katilimini beklediklerini, Karaman disinda 63 ilden sinava katilacaklarin oldugunu söyledi. Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci de yaptigi konusmada 7 den 70 e önemli sayida katilim bekledikleri sinava cezaevinden de katilim olmasinin çok önemli olduguna dikkatleri çekerek geçen yil ve bu yil yapilan projenin Türkiye’de ilk oldugunu söyledi.
Son 2 yil içindeki çalismalar kapsaminda hem fidan dikildigini hem de Efendimizin hayatinin okundugunu, ögrenildigini sözlerine ekleyen Degirmenci, emegi geçen herkese, maddi manevi anlamda destek olan firmalara tesekkür etti.
Karaman Cezaevi Kurum Müdürü Ishak Yildirim, KAREGDER’in “Herkes O’nu Okuyor “ isimli projesi kapsaminda cezaevinde de Peygamber Efendimizin hayatinin okunmasi ve sinavin tekrar yapilmasiyla ilgili talepte bulunduklarini belirterek kendilerinin bu talep üzerine gerekli izinleri aldiklarini söyledi. Proje kapsaminda çalisan tüm kurumlara ve dernek yönetimine tesekkür eden Yildirim, tutuklu ve hükümlülerin sinava hazirlanmaya basladiklarini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284