+359 Bulgaristan Alan Kodlu Aramalara Dikkat

Bulgar Basmüfettisi Zlatka Padinkova Türk vatandaslarini uyardi.

+359 Bulgaristan Alan Kodlu Aramalara Dikkat

Bulgaristan'dan Türkiye'deki vatandaslari telefonla arayip iliski kuran ve maddi çikar saglayan dolandiricilarin sayisinda son zamanlarda artis yasandigina çeken Bulgar polisi, "Görmediginiz, tanimadiginiz kisilere para yollamayin. Kalbinizin sesini degil, sagduyunuzun sesini dinleyin" uyarisinda bulundu.
Agirlikli olarak "evlilik" ve "gönül iliskileri" ile ilgili davetler içeren telefon aramalariyla yapilan dolandiricilik olaylarinda, dolandiricilar yeni senaryolar gelistirerek karsilarindakini etkilemeye çalisiyor. Türkiye'deki sahislara çogu zaman cep telefonlarindan ulasan dolandiricilar, bu irtibati kisa sürede parasal iliskiye dönüstürmeye çalisiyor.
Bazen çok sayida cevapsiz arama yaparak Türk vatandaslarini meraklandirmaya çalisan dolandiricilar, cevapsiz aramalara dönüs yapildiginda da, kisa bir tanisma sürecinin ardindan asilsiz yasam hikayeleri ve vaatlerle karsilarindakini tuzaga düsürüyor.
Bulgar polis makamlari, dolandiricilarin ve olaylarin sayisinda son bir yilda artis yasandigina dikkati çekerek, Türk vatandaslarindan farkli tutarlarda paralar almayi basaran sahislarin ceplerine giren tutarin 5 ila 142 bin avro arasinda degistigini kaydetti.
 

Kaynak: Trthaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284