4 Milyon Araca Emniyet Mektubu

Trafikte sigortasiz ve muayenesiz olarak seyahat eden 4 milyon araca Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan ‘uyari` mektubu gönderildi. Mektupta bu araçlarin kisa süre içerisinde gerekli islemleri yaptirmasi belirtildi.

4 Milyon Araca Emniyet Mektubu

Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Hizmetleri Daire Baskanligi, muayenesi yaptirilmayan ve/vaya sigortasi eksik 4 milyon araç için sahiplerine uyari mektubu gönderdi. Mektupta fenni muayenenin kazalari önlemedeki önemine dikkat çekilirken, sigortanin da olusacak zararlari tazmin edecegi vurgulandi. Mektupta, 16 Mart 2003 tarihi itibariyle muayene veya sigortasi yapilmayan araçlarin magduriyet yasanmamasi için en kisa sürede muayenesinin ya da sigortasinin yapilmasi gerektigi belirtildi.
1 MILYON LIRALIK MALIYET
Bu hafta gönderimine baslanan mektuplarla beraber trafikte muayenesiz, sigortasiz araç kullaniminin azaltilmasinin amaçlandigi belirtildi. Mektuplar araçlarin tescil adreslerine gönderilirken toplam gönderi maliyetinin ise 1 milyon TL'yi astigi ögrenildi. Hürriyet'in elde ettigi bilgiye göre 1 milyon TL'nin üzerindeki mektup gönderme bedeli araç muayene hizmeti veren sirket ve sigortacilar tarafindan karsilandi. Mektupta, araç kullanilmiyor ya da hurdaya ayrildiysa trafik tescil kuruluslarina gelerek aracin tescil kayitlarinin sildirilmesi gerektigi belirtildi.
MEVZUAT DEGISIRSE CEZA GELIR
Emniyet'in mektuplar sayesinde bilgi-veri bankasini da güncelleyecegini ifade eden Trafik Egitim ve Daire Baskanligi Baskan Yardimcisi Ersan Akbaba, "Bu müdahale ile hem adres güncellemeleri yapilacak hem de hurda araçlarin trafik kayitlarindan temizlenmesi saglanacak. Uygulama ile bilgi kirliliginin de önüne geçilmis olacak. Islemelerini tamamlamayan araçlar için su anda bir para cezasi uygulanmayacak. Ancak ileride mevzuat ve kanunlarda bir degisiklik olursa ceza kesilmesi gündeme gelebilir" diye konustu.
Türkiye'de yaklasik 17 milyon araç var. Emniyetin 4 milyon araca eksik islem mektubu göndermesi her 4 araçtan birinin yasal kosullara uygun olmadan trafikte seyrettigini gösteriyor. En çok muayenesiz araç kategorisinde ise 1,5 milyon adetle motosiklet ve 1 milyon traktör var. En çok muayenesiz aracin seyrettigi il ise Istanbul.
Kaynak: Hürriyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284