4 Sendikanin Temsilcileri: Bugün Kaybeden Müdürler Degil, Türk Milli Egitim Sistemi Olmustur

Milli Egitim Bakanligi, dershanelerin kapatilmasina yönelik yasada yer alan ve Türkiye’de 4 yil ve daha uzun süredir görev yapan okul müdürlerinin yarisi bakanligin belirledigi kriterleri karsilamadigi gerekçesiyle görevinden alindi.

 4 Sendikanin Temsilcileri: Bugün Kaybeden Müdürler Degil, Türk Milli Egitim Sistemi Olmustur

Karaman’da ise 31 Okul Müdürü 75 puanin altinda kaldiklari gerekçesiyle görevden alindi. Görevden alinan okul yöneticilerinin tamamina yakininin Türk Egitim-Sen, Egitim-Sen, Egitim-Is ve Aktif Egitim-Sen gibi sendikalara üye olmasi, bakanligin yetkili sendikasi Egitim Bir-Sen’e bagli yöneticilerin ise çogunlugunun makamlarini korumasi dikkat çekti.

Ilimizde faaliyetlerini sürdüren Türk Egitim Sen, Egitim-Is, Egitim-Sen ve Aktif Egitim-Sen yöneticileri Demosan Otel’de ortak bir basin toplantisi düzenleyerek, yandas sendikaya üye olmadiklari ya da hükümet kanadina yakin olmadiklari için okul müdürlerinin görevden alindigini söylediler.
Sendikalar adina konusan Türk Egitim-Sen Sube Baskani Ziya Hotamisli, “Karaman’in üniversite sinavlarinda Türkiye birinciligine tasiyan müdürlerimiz basarisiz sayilarak görevlerinden el çektirilmistir. Gece gündüz fedakârca çalisan müdürlerimiz maalesef bugün küstürülmüsler ve hiçbir sey olmamis gibi çok tasvip edici notlarla güya derecelendirilmislerdir. Milli Egitim Bakani Nabi Avci’nin açiklamasina göre Türkiye genelinde 8 bin okul müdürü görevde alindi. Türkiye genelinde bu görevden alinmalardan sonra acaba sira hangi konuya gelecek. Biz konunun sorumlusu olan herkes hakkinda suç duyurusunda bulunacagiz. Meydan öyle bos falan degil. Kimse birilerinin tetikçiligini yapma yoluna girmesin. Bunun yargi önünde de Allah önünde de hesabi var. Egitim kimsenin oyuncagi veya deneme tahtasi degildir” dedi.
Hotamisli, Karaman’da görevden alinan müdür istatistikleriyle ilgili olarak verdigi bilgide ise, Egitim Bir-Sen’e üye 33 müdürden 11’nin, Türk Egitim-Sen’e üye 16 müdürden 11’inin, Egitim-Is’e üye 4, Egitim-Sen’e üye 2 ve Aktif Egitim-Sen’e üye 2 okul müdürünün tamaminin görevden alindigini belirterek, “Bu ne demek oluyor. Hükümete yakin sendika olan Egitim Bir-Sen’e üye olmayan idareciler hedef seçilerek görevlerinden aliniyor. Idarecilikte bir tek tiplilige dogru gidiliyor. Biz hepimiz devletin memuruyuz. Maasimizi devletten aliyoruz. Bu dayatmalari ve tek tiplestirmeleri de kabul etmiyoruz. Bugün kaybeden müdürlerimiz degil, ne yazik ki Türk Milli Egitim sistemi olmustur” dedi.
Egitim-Sen Sube Baskani Derya Kart’da, yeni egitim-ögretim yilina sorunlarla baslandigini belirterek, “Egitimdeki sorunlarin üstüne Milli Egitim Bakanligi’nin çikardigi yasalarla yeni sorunlar eklenmistir. Müdürlerimize verilen puan neye göre verildi. Hiçbir açiklama yok. Yandas sendikaya üye olmayan arkadaslarimizin çogunlugu maalesef görevden alindi. O zaman hepimiz istifa edelim. Gidelim Egitim Bir-Sen’e üye olalim. Tek tip insan, tek ögretmen, tek tip ögrenci yetistirelim. Istedikleri herhalde bu. Ama biz bu dayatmalara papuç birakmayacagiz. Artik sesimizi toplu olarak çikarma zamanidir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284