4. TOKİ’nin Dertleri Bitmiyor

Toplu Konut İdaresi tarafından ilimiz Kırbağı bölgesinde yapımı tamamlanan emekli ve alt gelir grubu olarak inşa edilen 998 konut ile Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler için yaptırılan 428 adet konutun bulunduğu bölgede yaşanan sıkıntılar bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

4. TOKİ’nin Dertleri Bitmiyor

Geçtiğimiz Nisan ayında hak sahiplerine teslimi yapılan emekli ve alt gelir grubu konutlar ile yine bu yılın Haziran ayı içerisinde teslimi gerçekleştirilen OSB işçi konutlarına taşınan vatandaşlar ulaşım, elektrik, su ve doğalgaz kesintilerinden ayrıca evlerde çıkan arızalardan dert yanıyor.

Mayıs ayından itibaren evlerine taşınmaya başlayan vatandaşların birçoğu daha evlerine yerleşemeden özellikle tuvalet ve banyolarda yaşanan su ve gider tesisatlarındaki sıkıntılar için site yönetimine ve şantiyeye arıza şikâyetinde bulunuyorlar. Aradan geçen beş aya karşın özellikle bloklarda kapıcıların yetersizliğinden dolayı çöp ve temizlik işleri aksarken bunlara ilaveten Belediye’nin dolmuş hatlarını 4. TOKİ bölgesine dâhil etmemesi ve buraya ulaşımın sadece 7, 8 ve 10 nolu otobüslerce sağlanması özellikle çalışan insanları zorluyor. Bu nedenle vatandaşlar biran önce dolmuş hatlarının da bu bölgede yolcu taşımacılığına başlamasını istiyor. Ayrıca TOKİ’ye ulaşımın sağlandığı yolun dolambaçlı olması nedeniyle konutlara daha kestirme bir yol açılarak ulaşımın buradan sağlanması isteniyor.

Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte eğitime açılan TOKİ İlk ve Ortaokulunda da öğretmen açığı bulunması nedeniyle öğrencilerin bazı derslerinin boş geçtiği öğrenildi.

Diğer taraftan bölgede yaşanan elektrik, su ve doğalgaz kesintileri ile yerleşim alanında vatandaşların alışverişlerini yapabileceği bir alışveriş merkezinin bulunmaması, Belediye tarafından konulan Halk ekmek satış noktasının da yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar adeta şehrin merkezinde mahrumiyeti yaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yücel kılıcoğlu
Yücel kılıcoğlu - 6 yıl Önce

Elinize sağlık TOKİ’nin sorunlarını dile getirmişsiniz okuldaki öğretmen yetersizliğinde ilave edersek tam olur

Şerıf sarı
Şerıf sarı - 6 yıl Önce

Evet çok iyi hepsini yazmışsınız hepsi doğru. Lütfen bir an önce giderilsin

Gülşen Yılmaz
Gülşen Yılmaz - 6 yıl Önce

Yeni kurulmuş bir site olarak yönetimin henüz yerleşimi devam eden site sakinlerini kış başlamadan bir tanışma toplantısı yapmak üzere bir araya getirip istek ve şikayetlerini dilek ve temennilerin alınmasını sonuç olarak değer lendirmesi uygundur.

Bayram kaya
Bayram kaya - 6 yıl Önce

Arkadasım sagol birde yoldan bahset yol yok belediye neden yola bakmıyor gerçekten mahrumiyet bolgesı kimse ilgilenmiyor seçim zamanı gelecekler aliş veriş merkezini yhm almiş oda arosını yıktı ne zaman yapılır belli degıl

SIRADAKİ HABER

banner284