4 Yil Ayni Dersten Kalinca Profesörü Biçakladi

Konya’da Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi`nde 4 yildir dersinden kaldigi profesörün yanina giden 37 yasindaki ayni zamanda ziraat mühendisi ögrenci, hocayi rambo biçagi ile biçaklayarak agir yaraladi.

4 Yil Ayni Dersten Kalinca Profesörü Biçakladi
Olay, Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Veteriner Fakültesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Karaman Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nde ziraat mühendisi olan Mehmet Fatih U. (37), 2003 yilinda atildigi Veteriner Fakültesi’ne 2009’da çikan af ile tekrar kayit yaptirdi. Son sinif ögrencisi olan Mehmet Fatih U, devamsizlik nedeniyle 4 yildir Iç Hastaliklar Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Maden’in dersinden geçemedi. Bunun üzerine dün ögleden sonra fakülteye giden ve Prof. Dr. Maden’in odasina giren Mehmet Fatih U, Maden ile tartismaya basladi. Tartismadan sonra Mehmet Fatih U, yaninda getirdigi rambo biçagi ile hocayi biçaklayarak kaçti. Agir yaralanan Prof. Dr. Maden, ambulansla kampüs içerisinde bulunan Selçuklu Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilarak ameliyata alindi. Durumu agir olan Maden’in ameliyattan çiktigi ve saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi.
Konya Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, olayin hemen ardindan yaptigi arastirmada süpheli Mehmet Fatih U’yu tespit etti. Yapilan çalismanin ardindan Mehmet Fatih U., merkez Meram ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi. Mehmet Fatih U'nun 4 yildir Prof. Dr. Mehmet Maden'den aldigi iç hastaliklari dersinden kaldigi için tartisma çiktigini ve olayi gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi. Kullandigi biçak nedeniyle Silah Kanunu’na muhalefetten ve kasten adam öldürmeye tesebbüs suçundan hakkinda islem yapilan süpheli adliyeye sevk edildi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel de, yaralanan Prof. Dr. Maden’i hastanede ziyaret ederek, saldiriyi üzüntü ve nefretle kinadigini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284