43. Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs Yarismasi Karaman’da Yapildi

43. Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs yarismasi 7 ülkeden bayan ve erkek olmak üzere toplam 49 sporcunun katilimiyla Karaman’da yapildi.

 43. Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs Yarismasi Karaman’da Yapildi

Yarismalar öncesinde Aktekke Kent Meydani’nda açilis töreni düzenlendi. Törene, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Müstesari Feridun Bilgin, Karaman Valisi Murat Koca, PTT Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

Halk oyunlari gösterileri ile baslayan törende konusan PTT Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Osman Tural, “1972 yilinda baslayan bu organizasyona ülkemiz 1982 yilinda dahil olmustur. Bu yarisma hem tarihi hem de Balkan ülkelerindeki yasayan dost kardes ülkelerin birbirine daha da yakinlasmasini saglayan bir organizasyon olmustur. Az önce halk oyunlari oynanirken dikkatimi çekti. Müzigin ritmine tüm Balkan ülkelerinden gelen diger sporcularda uyum saglamislardi. Bu ayni cografyanin insanlarinin ayni müzikle cosabildigini, ayni ruhu yasayabildigini gösteriyor. Bu bir yarisma. Bu yarismanin sonunda elbette bir kazanan olacak. Ama daha yarisma baslamadan önce kazanan bir sey var. Oda dostluk ve kardesliktir” dedi.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Müstesari Feridun Bilgin, “Balkan ülkeleri arasindaki dostluk, kardeslik duygularini pekistiren, toplumlarimiz arasinda kaynasmayi saglayan bu yarismanin ülkemizde ve Karaman ilimizde düzenlenmis olmasi bizim için son derece sevindirici bir husustur. Ülkemizin en ücra köselerindeki vatandaslarimiza hizmet götüren PTT böyle organizasyonlarla ülkemizin tanitimina da katki saglamaktadir. Bugün yarisan arkadaslarimiz dünyanin neresinde olurlarsa olsunlar yaptiklari hizmetlerin sadece içeriginin degistigini, postaciligin zamana yenik düsmedigini, hala sokagimizin, mahallemizin hatta evimizin bir parçasi oldugunu göstermektedirler” diye konustu.
Karaman Valisi Murat Koca ise, “Yasadigimiz sehir olan Karaman zannederim Balkan ülkelerinde iyi bilinen bir sehir. Çünkü Balkanlardaki Türk izlerini tasiyanlarin içinde ilk basta Karaman yer almaktadir. O ülkelerde atalarimizin izleri hala sapasaglam duruyor. Bu yarismaya katilacak olan tüm sporculara basarilar diliyorum” seklinde konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri yürüyüs yarismasinin yapilacagi 1. Istasyon Caddesine geçti. Burada Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Romanya’dan 17 bayan sporcunun katildigi yarismanin startini Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Müstesari Feridun Bilgin verdi. Yarismalar sonunda 5 bin metre bayanlarda Türkiye’den Yeliz Ayyildiz birinci, Romanya’dan Andrea Arsine ikinci, Romanya’dan Mihaela Acatrine üçüncü oldu. Erkeklerde ise Türkiye’den Kadir Çolak birinci, Erdem Vural ikinci, Hanifi Çolakoglu üçüncü oldu. Takim olarak ise bayanlarda Romanya birinci, Türkiye ikinci, Bulgaristan üçüncü olurken, erkeklerde ise Türkiye birinci, Arnavutluk ikinci, ayni puana sahip olan Kosova ve Bosna Hersek üçüncü oldu.
Karaman’da yapilan 43. Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs yarismasinda ferdi ve takim olarak dereceye giren sporculara madalya ve kupalari protokol üyeleri tarafindan verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284