5 Kasim`dan Sonra Internete TC Ile Girecegiz

En yaygin olarak kullanilan `com` uzantisi ile biten internet alan adlarina bir yenisi daha ekleniyor. 5 Kasim`dan itibaren pazara `.TC` uzantili alan adi seçenekleri de sunulacak.

5 Kasim`dan Sonra Internete TC Ile Girecegiz

TC alan adinin sahibi olan Ingiliz Adams Names sirketini satin alan Alman kökenli INTERSTATE sirketinin Türkiye'de kurdugu TCNET Internet'in sunacagi, .TC uzantisi 3 asamada hizmetine sunulacak. Markalarin ve kurumlarin internet ortaminda isimlerinin farkli kisilerce alinmasiyla yasadiklari magduriyeti göz önünde bulunduran TCNET yönetimi, sorumluluklari geregi pazara girdikleri ilk 9 günü yalnizca Marka Tescil Belgesi olan kurum ve kisilere özel kayit haftasi olarak ayirdiklarini açikladilar.
.TC uzantili alan adi kullanan markalarin haklarini korumak amaçli olarak girisimde bulunan TCNET yönetimi, tüketicilerle yaptigi sözlesme geregi herhangi bir itilafta Istanbul Ticaret Odasi'nin kurdugu Hakem Kurulu'nun kararlarina uyacak.
KAMUYA ÜCRETSIZ VERILECEK
Diger uzantilarla ilgili yurtdisi mahkemelerde haklarini arayan marka, kisi ve kurumlar “.TC'' uzantisinda böyle bir sorun yasamayacak. 3 Aralik 2012 tarihinden itibaren ise “.TC'' uzantisi, isteyen herkesin kullanimina sunulacak. TCNET Genel Müdürü Ertan Ulutas “.TC'' uzantisini Türkiye'de pazara sunarken hem internet sektörüne kolaylik ve katma deger saglayacaklarini hem de yabanci bir yatirimciyi teknolojisi ile beraber Türkiye'ye getirmis olacaklarini söyledi.
".gov" uzantisinin Amerikan Devleti'ne ait bir uzanti oldugunu belirten Ulutas, sosyal sorumluluk geregi tüm kamu kurum ve kuruluslarina .TC uzantisini ücret almadan vereceklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284