5 Kat Vergi Ödememek Için Son 5 Gün

Maliye Bakani Mehmet Simsek, kira geliri beyanname verme süresinin bitimine 5 gün kaldigini söyledi.

5 Kat Vergi Ödememek Için Son 5 Gün

Maliye Bakani Mehmet Simsek, kira geliri beyanname verme süresinin bitimine 5 gün kaldigini belirterek, ''Kira geliri elde eden mükelleflerimiz, 5 kat faiz ve ceza ödememek için mutlaka beyanda bulunsunlar'' dedi.
AA muhabirine açiklamalarda bulunan Simsek, 2012 yilinda elde edilen kira gelirleri için 25 Mart Pazartesi günü mesai bitimine kadar gelir vergisi beyannamesi verilecegini hatirlatti.
Kira geliri elde edenlerin sistemden artik kaçmasinin imkansiz oldugunu söyleyen Simsek, bankalar, tapu daireleri, elektrik, su, dogalgaz sirketleri, TOKI ve insaat sirketlerinden alinan bilgiler çerçevesinde mükellef tespitinin önceki yillara göre artik çok daha kolay oldugunu söyledi.
''(Kimse, devlet bizi bulamaz) demesin'' diyen Simsek, geçen yil yapilan bütün bilgilendirme ve uyarilara ragmen kira geliri elde ettigi halde beyanname vermeyen veya eksik beyanda bulundugu tespit edilen yaklasik 100 bin kisinin normalde ödemeleri gereken verginin yaklasik 5 kati vergi, faiz ve ceza ödemek zorunda kaldigina dikkati çekti. Simsek, ''Vatandasimiz, bu cezalara maruz kalmasinlar, beyannamelerini vaktinde versinler'' seklinde konustu.
-Cem Yilmaz'li, Yalan Dünya'li kampanya-
Mehmet Simsek, kira gelirlerinin beyan edildigi Mart ayinin son haftasina yogun kampanya ile girildigini ifade ederek, söyle devam etti:
''Geçen yil, 'Önceden Hazirlanmis Kira Beyanname Sistemi' ile mükellef sayisini artirdik. Bu yil da beyan döneminin son haftasina vatandaslari bilgilendirmek için dizilerden SMS'lere, Cem Yilmaz'li çesitli reklam kampanyalari ile hizli giris yaptik. Bu yil ilk defa 'Risk Almaya Degmez!' temasi ile gazetelere tam sayfa ilanlar vererek vatandaslara 'verginizi zamaninda ödeyin mesajini' verdik. Gazetelerde yayinlanan tanitim ilanlari ve afislerin yani sira, Cem Yilmaz'in oynadigi ve beyannamelerin internetten nasil doldurulacagini anlattigi klip de havaalanlari, metro istasyonlari ve tren garlarinda bulunan LED ekranlar araciligiyla gösterime basladi.''
Gelir Idaresi'nin mükelleflere dört koldan ulasmak için bu yil televizyonlari daha aktif kullandigini anlatan Maliye Bakani Simsek, popüler dizi ve yarisma programlarindan faydalanildigini ve kira gelirlerinin beyan edilmesi ile ilgili yayinlar yapildigini söyledi.
Bu çerçevede ''Büyük Risk'' adli popüler yarismada 'kira'' kategorisi altinda yarismacilara kira gelirlerinin beyan edilmesi ile ilgili çesitli sorular soruldugunu belirten Simsek, yine popüler dizilerden ''Yalan Dünya''da Sehmuz Dede'nin elde ettigi kira gelirini internetten kolaylikla beyan edilebilecegine dair torunu Orçun'un dedesini bilgilendirdigi bölümde, 'Dünya yalan, kira vergisi gerçek!'' slogani ile hatirlatmada bulundugunu kaydetti.
-SMS'ler gitti-
Simsek, 18 Mart'tan itibaren kira geliri elde eden vatandaslara son ödeme tarihi ve internetten beyanname verme konusunda SMS gönderildigine dikkati çekerek, ''Ilk kez kira ihbar hatti devreye girdi. www.gib.gov.tr adresinden beyan edilmeyen kira gelirlerinin ihbarina dönük bir de 'kira ihbar hatti' kurduk. Bu hatla kira geliri elde ettigi halde beyanname vermeyen kisiler bakanliga ihbar edilebiliyor'' dedi.
Mehmet Simsek, geçen yil hayata geçirilen ''Önceden Hazirlanmis Kira Beyanname Sistemi'' ile kira gelirlerinin www.gib.gov.tr adresinden vergi dairesine gitmeye gerek kalmaksizin kolaylikla beyan edilebildigini animsatti.
Ödemelerin iki taksit halinde yapilabilecegini belirten Maliye Bakani Simsek, ''Ilk taksit 31 Mart'a kadar, ikinci taksit ise Temmuz ayinda ödenebilecek'' diye konustu.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284