5 Milyon Araç Sahibine Kötü Haber!

Vergi borcu olan 5 milyon araç sahibi için harekete geçildi. Otomobil satislarinda yasanan rekor, Motorlu Tasitlar Vergisi (MTV ) tahsilatina yansimadi.

5 Milyon Araç Sahibine Kötü Haber!

Yil sonuna kadar toplam 7.4 milyar liralik MTV tahsilati elde etmeyi planlayan Maliye, ilk taksit ödemesinin yüzde 33'lerde kalmasi üzerine, MTV borçlusu araç sahiplerini yakin takibe aldi. Star'da yer alan habere göre 2012 yili sonu itibariyle 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunu ödemeyen mükellef sayisi, ocak ayi sonu taksidini ödemeyen mükelleflerle birlikte 5 milyona ulasti.
Maliye Bakanligi, MTV hedeflerini tutturmak için geçen yil oldugu gibi borçlu araç sahiplerini yakin takibe aldi. Bu ay kira geliri elde eden mükelleflere mektup gönderen Maliye, nisandan itibaren de MTV'sini ve trafik cezasini ödemeyen mükellefleri mektup ve SMS yoluyla uyaracak. Tüm uyarilara ragmen borcunu ödememekte direnen mükelleflere ise haciz islemleri yapilacak.
Emniyet Genel Müdürlügü ile Gelir Idaresi Baskanligi tarafindan ortak yürütülen projeye göre, internet araciligi ile araçlara ipotek konulabilecek.
Ayrica, MTV borçlari yüksek tutarlara ulasan mükelleflerin hesaplarina e-haciz getirilmesi gündeme gelecek.
 Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284