55 Bin Yoksula Devletten Yuva

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi evi kullanilamaz halde olan yoksul ailelerin evlerini yeniden dizayn ediyor, ev esyasi veriyor.

55 Bin Yoksula Devletten Yuva
Bu çalisma kapsaminda bakanlik, 4 yil içerisinde 55 bin 593 kisinin barinma yardimindan yararlanmasini sagladi.
Aile Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü, barinma yardimi kapsaminda evleri yikilmak üzere olan ve maddi durumu kötü olan vatandaslarin evlerini yeniden insa ediyor. Çalismayla sadece 2012 yilinin ilk 6 ayinda 2 bin ailenin evi oturulacak hale getirildi.
Süreç, vatandaslarin illerdeki Sosyal Yardim Vakiflari'na basvurusu üzerine basliyor. Konu Bakan Fatma Sahin'in baskanlik ettigi fon kurulunda ele aliniyor. Kuruldan onay alan bazi evler yikilarak yeniden insa edilip vatandaslara verilirken bazilarinin da bakim ve onarim masraflari karsilaniyor.
Projeyi, Aile Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü, Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi Tesvik Fonu ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari birlikte yürütüyor. Ayrica evleri yeniden insa edilen ailelere evlerinin bakim ve onarimi için ayni ve nakdi yardim da yapiliyor.
EV ESYASI DA VERILIYOR
Ayrica Bakanlik, evleri yeniden yaparken yardimlara ev esyasini da ekliyor. Barima yardimlari için 2008-2012 yillari arasinda 161.163.375 TL harcayan Bakanlik, bu yardim programi sayesinde evlerinin bakimini yapamayacak durumda olan ve kötü sartlarda hayatini devam ettiren vatandaslarin saglikli ve sicak bir yasam ortamina kavusmasini hedefliyor.
9 BIN AILEYE YAKACAK YARDIMI
Bakanlik, yoksul ailelere yakacak yardimlari da sunuyor. Çalisma kapsaminda, 2008-2012 yillari arasinda 9 bin yardima muhtaç aileye 7 bin 640 ton kömür dagitildi.
805 MILYON TL GIDA YARDIMI
Ihtiyaç sahibi ailelerin gida ve giyim gibi temel ihtiyaçlarinin yardimini da bakanlik yapiyor. Bakanlik daha önce Ramazan ayi ve Kurban Bayrami öncesinde yilda iki kez Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari'na kaynak aktarmaktayken, 2006 yilinda 3 bayram için, 2008 yili haziran ayindan 2010 yili nisan ayina kadar ise 3'er aylik periyotlarla yilda 4 kez gida yardimi yapti. Bakanlik, 2008-2012 yillari arasinda da 805,1 milyon TL gida yardimi yapti.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284