7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Dernegi isbirliginde gerçeklestirilen 7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi sona erdi.

7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi Sona Erdi

Kongrenin kapanis törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, Kongre Baskani ve KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, Spor Bilimleri Dernegi Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Nevzat Mirzeoglu, akademisyenler ve Türkiye’nin farkli illerinden gelen spor bilimi ögrencileri katildi.
“KMÜ olarak Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin çitasini yükselttik”
Kongre kapanis programinda konusan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, “Iki gün süresince kongreye katilan hem akademisyenler hem de ögrencilerden çok olumlu dönütler aldik. KMÜ olarak ulusal düzeyde tertip ettigimiz Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin çitasini yükselttigimiz kanaatindeyim.” dedi.
Akpinar, kongre kapsaminda Türkiye’nin 44 üniversitesinden 105 sözel ve 109 poster sunumu olmak üzere 214 çalisma sunuldugunu, 4 toplumsal duyarlilik projesi ve bir de degerler egitimi kompozisyon yarismasi düzenlendigini belirtti.
“Insanlara katki vermeyi biraktiginizda ölmeye baslarsiniz”
Programda konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Insanin en önemli özelliklerinden birisi tanismak ve paylasmaktir. Bunlar ne kadar yerine getirilirse insan o kadar mutlu olur. Ben mutlu oldum, zenginlestim. Bize bu firsati verdiginiz için tesekkür ederim.” dedi.
Rektör Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu olarak ilk kez böyle bir organizasyon gerçeklestirildigine dikkat çekerek önemli olanin her zaman en iyisini yapma gayreti tasimak oldugunu söyledi. Gökmen, “Hiçbir insan, hiçbir kurum bütün yaptiklariyla iyi ve dogru yapmaz. Ayni zamanda hiçbir insan, hiçbir kurum bütün yaptiklariyla kötü yapmaz.” seklinde konustu.
Roosevelt’in “Insanlara katki vermeyi biraktiginizda ölmeye baslarsiniz” sözünü dinleyenlerle paylasan Rektör Gökmen, “Etrafimiza baktigimizda o kadar çok ‘yasayan ölü’ oldugunu görürüz ki, biz üniversite olarak yasarken ölmeyi degil, öldükten sonra da yasamayi istiyoruz.” dedi.
Kapanis programi sözel sunumlar, poster sunumlari, projeler ve kompozisyon yarismasinda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve kongreye katki sunanlara plaket takdimi ile devam etti. Ardindan önümüzdeki yil düzenlenecek kongrenin yeri açiklandi.
8. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi Mersin’de
Spor Bilimleri Dernegi Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Nevzat Mirzeoglu, kapanista yaptigi açiklamada 8. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin Mersin’de Mersin Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilecegi bilgisini verdi.
7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin düzenlenmesinde emegi geçen herkese de tesekkür eden Doç. Dr. Mirzeoglu, “Burada bundan sonraki kongreye de isik tutacak çalismalar gördük.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284