700 Bin Taserona Kadro

Hükümet, 700 bin taseron isçiye formül ariyor.

700 Bin Taserona Kadro

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, taseron isçilerin memurlarla ayni isi yaptiklari iddiasiyla açtiklari muvazaa davalarini kazanmasinin 650-700 bin kisiyi ilgilendirdigini ve yargi karariyla meydana çikan durumun hakkaniyete uygun çözümü için Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile diger ilgili bakanliklarin çalisma yürüttügünü bildirdi.
TBMM Genel Kurulu, Baskanvekili Sadik Yakut'un baskanliginda toplandi.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker Kocaeli Büyüksehir Belediyesi'nin borçlari, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptas Afyonkarahisar Mebusu Ali Çetinkaya'nin vefat yil dönümü dolayisiyla gündem disi konusma yapti.
MHP Elazig Milletvekili Enver Erdem ise Karayollari Genel Müdürlügü'nde taseron isçi olarak çalisanlarin, kurumun sürekli personeli olduklari iddiasiyla açtiklari davalari kazandigini animsatti.
Ihalelerin hizmet alimi degil, isçi temin etmekten öte islem olmadiginin tescil edildigini anlatan Erdem, 9 bin civarinda asli hizmet yürüten isçi toplulugunun ortaya çiktigini söyledi. Erdem, sayilari 9 bini bulan bu kapsamdaki taseron isçilerin, kadrolu isçilere taninan yasal haklardan yoksun oldugunu ve bu nedenle magduriyet yasadigini ifade etti.
Hükümet adina Erdem'e cevap veren Bakan Yildirim, bazi kurumlardaki taseron isçi statüsünde çalisanlarin, asli kadrodakilerle ayni isi yaptiklari ve Is Kanunu'na göre muvazaa oldugu iddiasiyla açtiklari davalari kazandiklarini söyledi.
''Sorun sadece karayollariyla sinirli degil'' diyen Yildirim, bu sekilde bütün kamu idarelerinde 650-700 bin civarinda çalisan oldugunu kaydetti.
Bu statüde olan bütün çalisanlara yönelik yeni bir düzenlemeye ihtiyaç oldugunun altini çizen Yildirim, ''Yargi karariyla meydana çikan durumun çözüme kavusturulmasi ve sayilari 700 bini bulan bu sekilde çalisanin durumunun hakkaniyete uygun çözümü için Çalisma Bakanligi ve ilgili bakanliklar çalisma yürütüyor. Amacimiz, üretilecek çözümün hakkaniyet içinde, davaya konu çalisanlarla kamu arasinda çözüm temelinde olusturulmasidir'' diye konustu.
Yildirim, yargi kararini sadece davayi kazananlar için uygulamanin yetmedigine isaret ederek, bu durumdakilerin tamaminin ele alinmasi gerektigini ifade etti. Yargi kararinin muhakkak yerine getirilecegini belirten Yildirim, konuyu 2 hafta önce Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ile ele aldiklarini ve Çelik'in koordinasyonunda çalisma baslatildigini tekrarladi.
Yildirim, kamuda kadrolu çalismanin sartlarinin da belli oldugunu dile getirerek, ''KPSS ile kamuya girenle girmeyenlerin ayni sekilde degerlendirilmesi baska sakincalari ortaya çikaracak. Hem yargi kararina uygun çözüm bulmak hem bundan sonra benzer sorunun yasanmamasi için tedbir bulmak önemli'' dedi.
Paralimani

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284