745’incisini Kutluyoruz

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 745 yıl önce buyurduğu ve Türkçenin ilk kez resmi dil kabul olarak kabul edildiği fermanın yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

745’incisini Kutluyoruz

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi ortaklığında düzenlenen 745. Türk Dili Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri 10 Mayıs 2022 Salı günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. 10 Mayıs 2022 Salı günü saat 11’de Çeşmeli Kilise’de Baştacı Sergisi ile başlayan kutlamalar 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü Karaman Belediyesi Hanımlar Lokali öğretmenlerinden Zuhal Tuna ve öğrencileri tarafından resmedilen “Yaşamsal Çizgiler” konulu resim sergisinin Taş Bina’da açılışı ile devam etti. 7’den 70’e herkes tarafından merakla beklenen ve bir önceki gün denemelerinin yapıldığı Türk Yıldızları Gösterisi Konya ve Karaman bölgesindeki yağış nedeniyle son dakikada iptal oldu.

Sponsorluğunu Saray SE-KA-Sar Vakfı’nın yaptığı Hayati İnanç’ın 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 20’de konuşmacı olarak katıldığı “Yunus Emre, Yüksek Ahlak ve İnsan” konulu söyleşiye yoğun bir katılım oldu. Sabah 09.30’da Şölen Yürüşü ile başlayacak 13 Mayıs 2022 Cuma günkü program 1. İstasyon ve Atatürk Parkı arasında gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtına çelenk koyma ve protokol konuşmaları ile devam edecek program Yunus Emre Türbesinin ziyareti ile devam edecek.

Karaman Belediyesi usta öğreticilerinden Filiz Sertan Kızıl tarafından yapılan “Karaman Şahsiyetleri” , “Yunus Deryasından Katreler” ve İ. Ethem Büyükköse tarafından “1961Yılından Günümüze Fotoğraflarla Dil Bayramı” konulu sergilerin açılışı saat 12’de Çeşmeli Kilise’de yapılacak. Aynı mekanda Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl ilki yapılan “En Güzel Vitrin” yarışmasında dereceye giren işletme sahibine ödülü verilecek.

KARTAP sponsorluğunda Yunus Emre Nikah Salonunda saat 14’dE başlayacak olan “Uygarlık Dili Türkçe” konulu panele Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşçı, Dr. Ahmet Şimşek, Dr. Öğrt. Üyesi Deniz Aşçı ve Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak konuşmacı olarak katılacak. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Saray Holding SE-KA-SAR Vakfı ortaklığında gerçekleştirilecek olan “Yunus Emre’nin İzinde Sarı Çiçek Öykü Yarışması” konulu bir organizasyon gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284