7.Etap Basvurulari Tamamlandi

Dogal kaynaklarin korunmasini dikkate alarak, kirsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarimsal üretim ve tarimsal sanayi uyumunun saglanmasi, tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi, gida güvenliginin güçlendirilmesi, kirsal alanda alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, yürütülmekte olan kirsal kalkinma çalismalarinin etkinliklerinin artirilmasi ve kirsal toplumda belirli bir kapasitenin olusturulmasi amaciyla Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan uygulanan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programinin 7. etap basvurulari sona erdi.

7.Etap Basvurulari Tamamlandi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki konu hakkinda yaptigi açiklamasinda, “Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca uygulanmakta olan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi 7.Etap proje basvurulari 4 Eylül 2012 tarihinde resmi gazetede yayimlanarak ilimizin de içinde bulundugu 81 ilde uygulanmaya baslanmistir. 2006 yilindan itibaren uygulanan projelerle; kirsal alanda fakirligin azaltilmasina, gelir ve sosyal standartlarin yükseltilmesine, tarim sanayi entegrasyonunun saglanmasina, gida güvenliginin güçlendirilmesine ve alternatif gelir kaynaklari olusturulmasina imkân saglanmasi ve yeni istihdam alanlari olusturulmasi hedeflenmektedir. Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Programi kapsaminda uygun bulunan ekonomik yatirimlarin yüzde 50’si hibe olarak, program kaynaklarindan finanse edilmektedir.
Ilimizde program kapsaminda 02 Kasim 2012 tarihi itibariyle Il Müdürlügümüze 1 adet un paketleme, 1 adet yumurta paketleme ve tasnifleme, 1 adet süt ürünleri isleme, 1 adet Elma tasnifleme ve paketleme, 1 adet bakliyat paketleme, 3 adet çelik silo ve 6 adet soguk hava deposu konularini içeren toplam 14 adet proje basvurusu yapilmistir. Yapilan basvurularin toplam proje tutari 7.215.850,41 TL, programdan talep edilen tutar ise 3.116.510,94 TL‘dir. Il Proje degerlendirme komisyonu tarafindan yapilacak degerlendirmeler sonrasinda nihai degerlendirme amaciyla Bakanligimiza gönderilecektir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284