%85’i Tamamlandı Yardım Bekliyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde bulunan %85’i tamamlanan camii hemşerilerimizden yardım bekliyor.

%85’i Tamamlandı Yardım Bekliyor

Yapılan açıklama şu şekilde, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemiz bünyesinde 15.000’den fazla öğrencinin eğitim gördüğü yerleşke içerisinde Karaman İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesince 2012 yılı Ekim ayında temeli atılan ve 5.000 m² kapalı alanda 6.000 kişinin ibadet edebileceği Osmanlı Selatin Camileri mimari tarzında yapılmakta olan Camimizin inşaatı siz değerli hayırsever Karamanlı hemşehrilerimizin desteği ile tamamlanma aşamasına gelmiştir.
2016 yılında bodrum katı ibadete açılan camimizin yaklaşık %85' i tamamlanmıştır. 
Cami inşaatının iç ve dış taş kaplamaları, iki adet minaresi, üst kısmının kaplamaları ve alemlerin montajı yapılmıştır.
Ayrıca, mermerden yapılan minber, mihrap, kürsü, müezzinlik, şah kapı, taç kapı ve yan kapıların mermerleri ile mahfil korkuluklarının montajları tamamlanmıştır.
 Diyanet İşleri Başkanlığımızın katkıda bulunduğu, hayırsever vatandaşlarımızın da desteklediği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Camimizin kalan yapılacak işleri şunlardır:
8 adet kündekari büyük kapı,
54 adet pencere,
Yerden ısıtma kaloriferi,
Zemin mermer kaplama,
Elektrik aksamı ile avizeleri ve tezyinatı,
Halı sergi işleri.
 Karamanımızın en güzide ulu Camilerinden birisi olarak inşaatı ilerleyen camimiz tamamlandığında, geniş müştemilatıyla başta üniversite gençliğimize, çevre halkına hizmet edecek ve özellikle mübarek gün ve gecelerde geniş katılımlı programlara ev sahipliği yapacaktır inşaallah.
 Karamanımıza hizmet noktasında çok önemli bir yere sahip olacak, değer katacak olan bu görkemli mabedi Allah nasip ederse 2021 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz.
İlimizin tanınmasında önemli katkısı olan Üniversitemize, gençliğimize ve vatandaşlarımıza en yakın zamanda camimizi bütün müştemilatıyla hizmete açabilmemiz için her zaman olduğu gibi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan çok değerli hayırsever Karaman halkının desteklerine ihtiyaç duymaktayız.
 Camilerimizdeki bağış kampanyalarımızda veya
katkıda bulunmak isteyen kardeşlerimiz İl Müftülüğümüz veya Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubemize, cami görevlilerimize müracaat ederek makbuz karşılığı yardımda bulunabilirler.
Ayrıca aşağıda vermiş olduğumuz iban numarası ve hesap numaralarına bağışda bulunabilirler. 
Tüm bu sa'yü gayretlerin Rabbimizin rızasına uygun olmasını, Karamanımız için hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hakk’ın inayetinin hep bizimle olmasını, tevfîkini refîk eylemesini, bizi mahcup ve pişman etmemesini diliyorum.”
 Allah yardımlarınızı kabul eylesin.
 Vakıfbank Karaman Şubesi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Camii İnşaatı Bağış Hesabı
Hesap Sahibi:
Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi
 Hesap No: 00158007300496538

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284