92 Adet Damizlik Koç Dagitildi

Halk Elinde Ülkesel Küçükbas Hayvan Islahi Projesi kapsaminda ilimizde uygulanmakta olan Anadolu Merinos, Akkaraman, ve kil keçisi islah projeleri kapsaminda koç dagitimi yapildi.

92 Adet Damizlik Koç Dagitildi

Osmaniye köyünde gerçeklestirilen dagitim törenine Vali Murat Koca, Milletvekili Av. Mevlüt Akgün, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Il Genel Meclis üyesi Adem Kapar, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Osman Yesildas ve çiftçiler katildi.
Osmaniye köyündeki vatandaslarin köy sorunlarinin da dinlendigi dagitim töreninde yapilan protokol konusmalarinin ardindan Vali Murat Koca yaptigi konusmasinda; uygulanan islah projesi neticesinde daha yüksek verimli sürüler olusturulacagini, hayvanlarin islah çalismalarinin yapilarak birim alanindan elde edilen verimin arttirilacagini belirtti.
Vali Koca ayrica, ilimizde yüksek süt isletme kapasitesi olmasina ragmen özellikle büyükbas hayvancilikta yeterli miktarda süt üretiminin gerçeklestirilmedigini ifade ederek, bu eksikligi gidermek için katki saglayacak olan Tarima Dayali Organize Ihtisas Bölgesi kurulmasi çalismalarinin devam ettigini belirtti. Süt üretiminin arttirilmasi konusunda çiftçilerimiz ile yatirimcilarimizin hassasiyet göstermeleri gerektigine dikkat çeken Vali Koca, dagitilan hayvanlarin bol kazanç getirmesini temenni etti.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan Karaman genelindeki köylerde bulunan çiftçilere 92 adet damizlik koçun dagitimi yapildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284