AB Uyum Danisma Ve Yönlendirme Kurulu Toplandi

Avrupa Birligi Uyum, Danisma ve Yönlendirme Kurulu Vali Süleyman Kahraman’in katilimiyla Valilik Toplanti Salonunda toplandi.

AB Uyum Danisma Ve Yönlendirme Kurulu Toplandi
 Toplantiya Vali Kahraman’in yani sira Vali Yardimcisi ve AB Daimi Temas Noktasi KASGEM Koordinatörü Latif Memis, Kaymakamlar, ilçe ve il daire müdürleri, sivil toplum kuruluslari ile meslek odalari temsilcileri katildi.
Toplantinin açis konusmasini yapan Vali Yardimcisi Latif Memis, kurulun görevleri arasinda Türkiye’nin AB’ye üyelik süreciyle ilgili saglikli bir kamuoyu olusumuna katki saglamak, AB ile ilgili çalismalarin il düzeyinde sonuçlarini izlemek, sorunlari ve çözüm önerilerini Içisleri Bakanligi Dis Iliskiler Dairesi Baskanligi ve Avrupa Birligi Genel Sekreterligi’ne bildirmenin yani sira AB fon ve mali kaynaklarindan azami ölçüde yararlanilmasi amaciyla kurum ve kuruluslarin proje faaliyetlerini tesvik etmek ve gerekli destegi saglamak yürütülmekte olan AB projelerinin koordinasyonunu, tanitimini ve kamuoyu ile paylasimini saglamak, il düzeyinde çözüm bulunamayanlari üst mercilere bildirmek gibi maddeler yer aldigini belirtti.
Memis, Mayis ayinda kutlanan Avrupa günü etkinlikleri çerçevesinde Karaman’da AB Yolunda Karaman temali öykü yarismasi, gençlere yönelik AB proje yarismasi düzenlemeyi düsündüklerini belirterek Vali Kahraman’dan bir ricada da bulunarak, 2012 yilinda yapilacak olan toplantilarin birinde Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis’i Karaman’da görmek istediklerini söyledi.
Vali Süleyman Kahraman’da bu hafta sonu Istanbul’da yapilacak bir toplantida Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis’la birlikte olacaklarini ve burada kendisini Karaman’a davet edecegini söyledi.
Vali Kahraman konusmasinda bugün yasadigimiz dünyada Avrupa Birligi diye bir gerçek oldugunu belirterek, “Degisen dünyada var olmaniz ekonomide, sanayide ve teknolojide güçlü bir yer edinmenize bagli. Su da bir gerçek ki Avrupa ülkeleri ekonomide, sanayide ve teknolojide bizden çok daha önde. Bizler “ilim Çin de dahi olsa gidip aliniz” anlayisiyla tüm zamanlarda ilime ve bilime önem vermis bir medeniyetin mensubuyuz. Bugün de ayni anlayisla hareket ederek, Avrupa’nin teknolojisini, sanayici yatirimlarini kendimize hedef koymus durumdayiz. 2023 yilinin Türkiye’sini hayal ediyoruz ve bu süreçte ülkemizi ileri demokrasiyle, ileri teknolojiyle bulusturmak zorundayiz. Bunu bir taklit olarak düsünmemek gerekiyor. Iyi olani, güzel olani görmek ve bunu kendi medeniyetimizle bulusturmak gerekiyor. Üretilen her degeri kendi medeniyet anlayisimizla yorumlayarak, medeniyetimizi daha yüksek ve yüce noktalara tasimanin gayretinde olmaliyiz. Bunun içinde öncelikle yerel sartlari göz önüne almamiz gerekiyor. Biz Karaman’i yüce ve yüksek noktalara tasidigimiz zaman bu ayni zamanda medeniyetimizin de yükselmesi ve yücelmesi demektir. Karaman’i teknoloji ile bulusturdugumuz zaman, Karaman’i sanayide ileri seviyelere tasidigimiz zaman bu ayni zamanda ülkemizi de ilerilere tasidigimiz anlamina gelir. Bizler bu sehrin sorumlulugunu tasiyoruz ve bu güzel sehri dünyada yasanan gelismeler dogrultusunda daha ilerilere tasimak en çok bizlerin sorumlulugu. Son zamanlarda ilimizde ve ülkemizde yasanan olumlu gelismeler bu noktada gücümüzü ve kudretimizi artiriyor. Yakin bir zaman önce Ayrancida bir enerji merkezinin tanitim toplantisina katildik. Birçok barajimiz insa edildi. Okullarimizi teknolojiyle donatiyoruz. Tarimi daha modern hale getirmeye çalisiyoruz. Devletimizin her alanda hem maddî destegi var hem de sektörlere yönelik egitim çalismalari var. Tüm bu destekler ve çalismalar bizleri umutlandiriyor. Inaniyorum ki bu gayretlerin sonunda ilimiz de ülkemiz de daha modern ve daha medenî bir çehreye kavusacaktir” dedi.
Vali Kahraman, Karaman’a yatirim noktasinda çok büyük bir ilgi oldugunu ve bu ilginin her geçen gün arttigini belirterek, “Istanbul’da ne varsa Karaman’in her kösesinde de aynisi olacak” diye konustu.
Toplanti Milli Egitim Sube Müdürü Akif Duman’in Hayat Boyu Ögrenme sunumu ve Gençlik programlari sunumuyla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284