Acil Çagri Merkezleri Projesi Karaman’da Hayata Geçiriliyor

Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen acil çagrilarin tek numarada kullanilmasi için baslatilan “Acil Çagri Merkezleri Projesi” pilot illerden Antalya, Isparta ve Aksaray’dan sonra bu yilin sonuna kadar içinde Karaman’in da bulundugu 9 ilde daha hayata geçirilecek. Acil Çagri Merkezinde Amerika’da kullanilan 911 gibi saglik, itfaiye, jandarma ve polis gibi birimler 112 çagri numarasiyla tek merkezden hizmet verecek.

Acil Çagri Merkezleri Projesi Karaman’da Hayata Geçiriliyor

 

Proje, Kirikkale, Kirsehir, Nigde, Karaman, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur'da da hayata geçirilecek.
Projenin pilot uygulamasi Antalya'nin ardindan Isparta ve Aksaray'da da hayata geçti. Projenin yilsonuna kadar Kirikkale, Kirsehir, Nigde, Karaman, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur'da da uygulanmasi hedeflenirken proje 5 yil içinde tüm yurtta uygulanmaya baslayacak.
Vatandas acil durumlarda polis, itfaiye, ambulans için ayri ayri çagri numaralarini aramak yerine tek numarada sorunlarini ilgili birimlere aktarabilecek. Böylelikle koordinasyon sorunu da ortadan kalkmis olacak.
Ilimizde Valilik bahçesinde bulunan ve daha önce KASGEM Proje Ofisi olarak kullanilan binanin Acil Çagri Merkezi olarak kullanilmasi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284